Учени споделят, че синдромът на хроничната умора засяга около 1,5% от населението на Земята, но в действителност потенциалните му “жертви” са многократно повече – до 90% от хората. Най-застрашени от синдрома на хроничната умора са хората с професии от сферата на обслужването като медицинските лица и по-специално общопрактикуващите лекари. По статистически данни около 75-80 на сто от личните лекари в България страдат от стрес. Синдром на хронична умора се диагностицира четири пъти по-често в женския пол, най-често във възрастта между 40 и 50 години.

Истинската причина за този синдром засега не е известна. Има няколко теории, но нито една не е доказана. Някои учени смятат, че причината е вирус, който се активира при благоприятни за него условия и засяга централната нервна система. Други предполагаеми “виновници” са респираторните вируси, ретровирусите, варицелата.

Някои специалисти предполагат, че хроничната умора се дължи на стрес и лоша екологична обстановка. Теорията за стреса също е много популярна тъй като е известно, че 75% от физическите заболявания са свързани с него.

Допринасящи за появата на хроничната умора са наследствеността, депресията, вирусните заболявания, изтощението, травматичните събития като загуба на близък човек например.

Приемът на симптоматични средства, промяната в стила на живот и имуностимулацията са добро решение на проблема с хроничната умора. Приемът на природни екстракти е ефективно средство за повишаване на имунитета по естествен и безопасен начин. В повечето случаи обаче само един екстракт е недостатъчен затова е необходимо да се наблегне на комбинираните продукти.

Имунобор е мощен природен имуностимулатор, който съдържа 4 биологичноактивни вещества – котешки нокът, по д`aрко, мака, и мате.

Доказано е, че те премахват хроничната умора, повишават както устойчивостта на организма към инфекции през есенно-зимния период така и тонусът и жизнената активност. Имунобор се приема през първите 10 дни 3 пъти по 1 капсула дневно. Поддъжащият курс се провежда с 1-2 капсули дневно в срок от 3 месеца. За максимален ефект се счита за уместно и комбинирането с широкоспектърни антиоксиданти, какъвто е Оксибор Форте.

borola
Сподели.

Оставете коментар