Нашият имунитет има решаващо значение за здравословното ни състояние. Когато имунната система е силна, кихането и кашлянето около нас в градския транспорт, кварталния магазин, киното или работното място не биха били повод за притеснение. Въпреки ширещите се около нас грипове и настинки ние сме защитени от нашествието на различни видове болестотворни микроорганизми – бактерии, вируси и гъбички.

Механизмите на имунната система обаче често страдат от неблагоприятното влияние на различни негативни фактори в ежедневието. Такива са стресът и замърсената околна среда. Те предизвикват отслабване на имунната защита. В резултат започваме да се разболяваме по-често и да боледуваме по-продължително време.

Ключовото значение на нашия имунитет в защитата от многообразният „букет“ от болестотворни микроорганизми, които „дебнат“ навсякъде около нас

Тимусът (ендокринна жлеза, която е изградена от два дяла и се разполага зад гръдната кост), както и костният мозък са главните органи, отговорни за изграждането на имунната система. Тимусът произвежда едни от най-важните имунни клетки в организма – макрофагите и Т-клетките (вид лимфоцити или бели кръвни клетки). Костният мозък произвежда друг основен вид имунни клетки – В-клетките.

Когато в организма проникне патоген (болестотворен микроорганизъм), макрофагите са основните „войници“, които се включват в обезвреждането му. Те активират специфичния имунен отговор за предотвратяване развитието на инфекция.

Когато организмът е подложен на атака от патогени, той има нужда от повишаване на броя и активността на имунните клетки. За тази цел е подходяща употребата на висококачествен, безопасен природен имуностимулатор с доказано действие.

Мощен имуностимулатор за железен имунитет

Имунолозите у нас горещо препоръчват употребата на Имунобор/Imunobor® за укрепване на имунната защита. Този продукт е добре познат на българския пазар. Благотворното му въздействие върху имунитета, заради което е толкова високо ценен, се дължи на четири допълващи действието си активни съставки. Всяка капсула на Имунобор доставя на организма оптимално количество екстракт от кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба мате и По деарко. Имуностимулиращият ефект на биологично активните вещества е известен още от древността. Приеман според предписанието, Имунобор повишава броя и активността на макрофагите. Подпомага процеса на поглъщане и разрушаване на чуждите частици, микроорганизми и клетки. Активира силно T- и B-клетките, респективно хуморалния и клетъчния имунитет. Стимулира синтеза на имуноглобулини. Има директен антимикробен ефект.

Това обаче далеч не е всичко!

Имунобор повишава жизнения тонус и подобрява общото физическо състояние. Продуктът е не само ефективен, но и напълно безопасен! Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба. За постигане на оптимални резултати се препоръчва Имунобор да се приема по 1 капсула 3 пъти дневно.

borola
Сподели