Синдромът на хронична умора представлява постоянна умора, която нерядко достига до пълно изтощение, като обикновено не се повлиява след почивка и се влошава дори след по-лека физическа или умствена работа. Съществуват най-различни теории за причините, които водят до хронична умора.

Според някои учени състоянието се дължи на вирус, който се активира при благоприятни условия и поразява централната нервна система на генетично предразположените към това хора. Други учени са на мнение, че синдромът на хронична умора се дължи на силния стрес, напрежението и натрупаните в организма токсини.

Най-честите симптоми на хронична умора са свързани с понижена устойчивост към инфекции – вирусни, бактериални и гъбични, внезапна силна умора, болки в мускулите и ставите, продължителна умора (понякога продължаваща до 6 месеца), увеличени лимфни възли в областта на шията и подмишниците, главоболие, невъзможност за концентрация, лесна раздразнителност и др.

Според специалистите има много предразполагащи фактори, които допринасят за развитието на хронична умора. Такива са наследственост, продължително боледуване, психически стрес, депресия, непълноценното хранене, лошата екологична обстановка и др. Поради това, че се наблюдава основно при работохолици, образовани и преуспяващи млади хора, които водят динамичен начин на живот, хроничната умора често бива определяна като „грип“ на младите кариеристи. Установено е, че състоянието засяга най-често лекари, учители, журналисти и творчески личности. Жените като по-чувствителни натури боледуват от него два пъти по-често от мъжете. Често синдромът на хронична умора започва като съвсем „обикновен“ грип.

За справяне с проблема хронична умора няма „стандартно лечение“, но употребата на имуностимулатори и антиоксиданти помaгат на организма да се възстанови по-бързо от неприятното състояние.

Ако водите интензивен начин на живот и стресът ви идва в повече или пък се чувствате уморени и напрегнати вече има подходящи продукти, с който ще се почувствате бодри и пълноценни! Имунобор и Оксибор Форте са отлично решение за повишаване на имунитета и изчистване на организма от натрупаните „отрови“, с което ще преодолеете лесно и ефективно състоянието на хронична умора. Комбинацията от имуностимулатор и широкоспектърен антиоксидант е отлично средство, което осигурява цялостна защита, повишава жизнеността и тонуса на организма.

borola
Сподели.

Оставете коментар