Слаба имунна система – на какво се дължи?

Слабата имунна система “отваря врата” към развитието на множество заболявания като грип, настинка и др. Ето защо специалистите препоръчват още преди болестотворните микроорганизми да са ни повалили да укрепим имунитета си.

Една от основните причини за слаба имунна система е непълноценното хранене и спазването на различни диети, на които “привърженички” са немалко жени, а напоследък и все повече мъже.
Друга причина за слаба имунна система е липсата на физическа активност, каквато се наблюдава при хората, чиито професии са свързани с целодневен престой пред компютъра. Както знаем движението е един от стълбовете, поддържащи здрава нашата имунна система. Ето защо е добре да намерим време за него.

Стресът и песимистичните мисли може също да доведат до отслабване на имунната система. Учените са доказали, че оптимистите живеят с около 12 години повече от песимистите, както и че се разболяваме много по-лесно и често, когато мозъкът и нервите са натоварени до краен предел. Ето защо, ако искаме да имаме силна имунна система, която да ни пази от болестите е добре да не се “палим” от най-малкото нещо.

Как да укрепим слабата имунна система?

Яжте повече сирене

Учени от Финландия са доказали, че при възрастни хора сиренето засилва имунитета. Според специалисти полезното действие на сиренето се дължи на съдържащите се в него пробиотици.

Включете в менюто си сини сливи

Изследвания са доказали, че този плод укрепва имунната система и ни пази от много заболявания тъй като съдържа витамин А, В и С, магнезий, калций, желязо, необходими за нормалното й функциониране.

Наблегнете на храни, съдържащи селен

Този минерал е изключително полезен за хората със слаба имунна система тъй като повишава производството на имунни клетки, борещи се с болестотворните микроорганизми в тялото ни. Такива са бразилския орех, риба тон, херинга, слънчогледови семки, пшеница, овес, хайвер, скариди.

Прием на имуностимулатори

За да усилите ефекта от изброените храни може да се доверите на Имунобор/Imunobor® – високоефективен и безопасен имуностимулатор. Имунобор съдържа мощна комбинация от четири природни екстрактa, които взаимно допълват своето действие – Котешки нокът, Мака, Мате и По Дарко. Имунобор е доказаното от много лекари и пациенти природно решение за укрепване и засилване на имунната система.

Ybilei_20-god_Borola_2

borola
Сподели.

Оставете коментар