Термините хронична умора и синдром на хронична умора често се ползват едновременно като синоними. Разлика обаче трябва да се прави, защото с тези термини се означават две колкото подобни, толкова и различаващи се състояния:

  • Хронична умора е класически симптом на много и различни заболявания, но може да се дължи и на временно физическо или психическо претоварване на организма.
  • Синдромът на хронична умора от своя страна се разглежда като заболяване с разнообразни причини и симптоми. Умората е само един от тях.

Независимо от спецификата на хроничната умора, справянето със състоянието изисква не само симптоматично лечение, а такова, насочено към елиминиране на подлежащите причини.

Хронична умора – същност и причини

Оплакванията от хронична умора са сред най-честите в практиката на семейните лекари. Интересно е да се отбележи, че през пролетта и есента се отбелязва пик на оплакващите се пациенти.

Това са и периодите, когато най-масово се срещат алергии, грип, настинки и други инфекциозни заболявания. Много често хроничната умора е симптом на тези състояния. В други случаи инфекциозните заболявания действат като директна причина за развитие на синдром на хроничната умора. Други причини за поява на този синдром са:

  • стрес
  • хронични проблеми със съня
  • претоварване
  • имунен срив

Справянето с тези причини в повечето случаи изисква лесни за осъществяване мерки. Те целят подобряване тонуса на организма и стимулиране дейността на имунната система.

Трайно решение при хронична умора

Програма Имунитет предлага природни, безопасни и ефективни решения за всички случаи на хронична умора при деца и възрастни. За подобряване тонуса на организма и засилване на общия имунитет може да се разчита на продуктите от серия Имунобор. Есенният период е идеалния момент да се доверите на Имунобор/Imunobor® и Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup съответно при възрастни и деца.

Двата продукта са подходящи за целогодишна употреба, но необходимостта от приема им е най-силна именно през есента. В този период имунната ни система е подложена на най-тежки атаки от страна на болестотворни микроорганизми, които освен до инфекции, може да доведат и до поява на хронична умора и различни усложнения.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Оставете коментар