Официално лятото вече е тук. Пригответе се за пълноценна почивка, заредете се с добро настроение, но не забравяйте какво стои в основата на веселото прекарване. Вземете превантивни мерки за поддържане на силен имунитет. Още по-добре би било, ако не просто поддържате защитните сили на организма си, а вземете и допълнителни мерки за засилване на имунната система. За да ви улеснят в тази задача, специалистите от програма Имунитет систематизираха най-актуалните и доказали ефективността си мерки за силен имунитет през лятото. Представяме ви ги по-долу.

Силен имунитет през лятото – задължителен за всеки

Именно през лятото прекарваме най-дълго време на открито и в контакт с всевъзможни бактерии и вируси, циркулиращи свободно в околната среда. Това изисква да поддържаме силен имунитет дори през топлия сезон. Активността на имунната система и силата на т.нар. имунен отговор се регулира на много нива и зависи от множество фактори, повечето от които са извън прекия ни контрол. Има обаче един фактор, който зависи изцяло от нас, и това е здравословната диета. Именно тя е средството, с което бихме могли да си осигурим силен имунитет през лятото, когато навсякъде около нас има полезни и здравословни продукти. Сред тях има и силни имуностимулатори, за които малко хора подозират.

Какво включва всяка здравословна диета за силен имунитет?

В основата на всяка диета за силен имунитет стои разнообразие от питателни и здравословни храни като:

– гъби: те са богати на цинк – жизненоважен микроелемент, осигуряващ оптимално производство на функционални бели кръвни клетки

– пълнозърнести храни: фибрите, съдържащи се в тях, допринасят за здравето на чревната флора и намаляват риска от проблеми с червата. Това е от ключово значение не само за защитата от чревна инфекция, но и като цяло за поддържане на силен имунитет

– обезмаслени млечни продукти: бедни на мазнини и богати на лактобацили, тези продукти също допринасят за чревното здраве и за силния имунитет. Бактериите от род Лактобацилус са важен пробиотик, който помага за засилване на имунната система и за борбата с навлезлите в стомашно-чревния тракт болестотворни микроорганизми

– годжи бери: този плод осигурява огромно количество антиоксиданти, витамини и минерали. Този му състав го превръща в суперхрана, която в комбинация с другите посочени тук продукти показва висока ефективност за осигуряване на силен имунитет.

– джинджифил: той се определя като естествен антибиотик с противовирусно, антибактериално, антигъбично и общо противовъзпалително действие.

6-тата магическа съставка – най-важната стъпка към силния имунитет

Предложените 5 храни са с доказана ефективност за поддържане активността на имунната система и консумацията им допринася за добър тонуса на организма.
За максимално засилване на имунитета освен тях може да се разчита и на още един продукт, съчетал в себе си силата на природата – Имунобор/Imunobor®. Той съдържа 4 мощни екстракта – от Котешки нокът, Мака, Мате и По деарко (мравчено дърво). Това го прави изключително подходящо средство за укрепване на имунната система и постигане на устойчив и силен имунитет през цялата година.

Ybilei_20-god_Borola_6

Save

Save

borola
Сподели.

Оставете коментар