Здравето на нашата чревна флора е определящо не само за доброто храносмилане, но и за силния имунитет. Ето защо мисията по поддържането му се превръща в приоритет на всеки един от нас. Не пропускайте настоящата статия, за да разберете с чия помощ да я изпълним успешно и да държим далече храносмилателните проблеми и имунния срив.

Пазителите на здравата чревна флора

Пробиотици
Зад термина „пробиотик“ се крият живи микроорганизми, които оказват благотворно въздействие върху редица органи и системи на приемащия ги организъм. Експертите от Световната здравна организация са категорични, че когато са прецизно дозирани, тези „добри“ бактерии са способни да поддържат и дори да възстановят баланса в чревната флора и да подсилят имунитета. Поради това горещо приканват да си ги набавяме редовно. С най-силно изразен положителен ефект върху чревния тракт са лактобацилите и бифидобактериите. Храните, в които можем да ги открием в големи количества, са киселото мляко и кефирът. За щастие от полезните им свойства могат да се възползват дори хората с лактозна непоносимост.

Пребиотици
За да се радваме на здрава чревна флора, специалистите приканват освен пробиотици да приемаме и пребиотици. „Тези вещества, които по своята същност са несмилаеми въглехидрати служат за „храна“ на добрите бактерии и стимулират растежа и/или активността им“, обосновават призива си те. Бета-глюканът, лактулозата (дизахарид, съставен от фруктоза и глюкоза), фруктоолигозахаридите, инулинът и някои фибри действат ефективно като пребиотици. Храните, от които можем да си ги набавим са чесън, лук, артишок, спанак, царевица, соята и банан. Освен в състава на тези продукти пребиотици има и в т.нар. функционални храни.

В хранителната промишленост пребиотиците се използват като естествени заместители на захарите и мазнините. Допринасят за постигане на нужната консистенция на хранителните продукти, стабилизират пяната, подобряват сензорните качества (цвят, вкус и аромат) на млечните продукти, бисквитите, конфитюрите и хляба.

Пробиотик, пребиотик и имуностимулатор за здрава чревна флора в едно-единствено природно средство

Поради безспорните ползи, които пробиотиците и пребиотиците оказват върху чревната флора, ние от екипа на програма Имунитет препоръчваме при проблеми с чревния тракт да се заложи на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Всяка капсула от този уникален комбиниран продукт доставя на организма оптимално количество пробиотични бактерии Лактобацилус булгарикус и Бета-глюкан, който действа едновременно като пребиотик и имуностимулатор. Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на двете активни съставки Имунобор Биотик бързо възстановява баланса в чревната микрофлора и укрепва естествените защитни сили на организма. Подходящ е както за лечение, така и за профилактика на редица чревни инфекции, защото проявява директно антимикробно действие. Напълно безопасен е, има удобен прием и може да се използва дори от бременни и деца.

borola
Сподели.

Коментари

avatar