Симптомите на пролетните алергии като кихане, кашляне, сърбеж и сълзене на очите трудно биха се сбъркали с тези, издаващи друг здравословен проблем. Онова, което не става ясно от пръв поглед обаче, е какво ги е провокирало. Разрешаването на загадката с много неизвестни е работа на алерголозите. Разберете по какъв начин идентифицират алергена и каква терапия трябва да се предприеме, след като се постави точната диагноза.

Как се открива конкретното вещество, което отключва алергии през пролетта?

Преди да подложи пациента на изследвания, специалистът събира данни за неговата медицинска история. Разпитва го за навиците му, какви лекарства приема, кога се появяват симптомите, страда ли някой от близките му от алергии и т.н. Целта на събеседването е да разбере на какви алергени е изложен потърпевшият в ежедневието и има ли наследствена предразположеност към алергии. След като натрупа необходимата информация, алергологът пристъпва към провеждане на алергологични тестове. За да открие веществото, което отключва алергичната реакция, разчита на кожни, кръвни, а понякога и провокационни тестове.

Кожни тестове

Този вид изследвания се провеждат, за да се идентифицира бързо и лесно субстанцията, причинител на алергии през пролетните месеци. Малко количество от потенциалния алерген, се въвежда в кожата. Ако след определен период от време мястото се подуе или зачерви, пробата е положителна и алергията е правилно диагностицирана.

Кръвни тестове

Изследването на кръвна проба се прави, за да се открият какви антитела има в кръвта на лицето с предразположеност към алергии. Най-често се използва тестът за измерване на концентрацията на имуноглобулин Е (IgE) в кръвта. Повишените стойностите на отделни IgE-антитeлa в кръвния серум насочват алерголога към какво вещество от околната среда е алергичен пациентът. Кръвните тестове изискват повече време и са по-скъпи от кожните. Те обаче могат да се използват върху хора, на които не може да се направи кожен тест.

Провокационни тестове

При този вид тест пациентът е изложен директно на въздействието на подозирания алерген. Целта е да се възпроизведат симптомите на алергиите. Алерголозите прибягват до него само когато резултатите от кожните или кръвните изследвания са неубедителни и противоречиви.

Надеждно природно средство, препоръчано от алерголозите срещу пролетни алергии

След като установят към какво точно е алергичен пациентът, специалистите му назначават и адекватно лечение. Имунотерапията е все по-предпочитан метод за налагане на ефективен контрол над алергиите през пролетта. Целта от приложението на имуномодулатори е да се възстанови балансът между имунните клетки, които отключват алергичния пристъп. Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е средство на първи избор на много специалисти. Мощния му антиалергичен ефект се дължи на оптималното количество бета-глюкан във всяка растителна капсула. Активната съставка е единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. При редовен и продължителен прием намалява алергичната нагласа и спомага за съкращаване на тежестта и продължителността на боледуването. Имунобор Бета Глюкан е напълно безопасен и не крие риск от странични ефекти и нежелани реакции.

borola
Сподели.

Коментари

avatar