Мъчителната алергия към акари може да напомни за себе си по всяко време на годината. И през 2018 г. обаче алерголозите отчитат пик на оплакванията сред деца и възрастни през пролетта. Причината е, че високата температура и влажност на въздуха, характерни за настоящия преходен сезон, благоприятства размножаването на малките паякообразни животинки, които живеят в домашния прах. И макар засегнатите да нямат силата да променят климатичните условия в своя полза, те са в състояние да предприемат някои превантивни мерки, за да ограничат популацията на акарите и да намалят реакцията на имунната система срещу тях. Узнайте кои са те в настоящата статия.

Стратегии за предпазване от алергия към акари

Използване на протектор за матрак

Калъфът от антибактериална материя не е прищявка, а необходимост за хората с алергия към акари. Той предпазва матрака от колонизация на трудно забележимите с невъоръжено око акари. За да изпълнява протективната си функция обаче, трябва да се сменя редовно.

Ежеседмична подмяна на спалното бельо

Мръсните чаршафи, калъфки и спални пликове са благоприятна среда за развитие на акари. Поради това специалистите приканват пациентите с алергия към акари да ги сменят всяка седмица. Препоръчително е да се перат продължително минимум на 60°C, за да не остане и следа от паякообразните. Ако са от материя, която не позволява да се пуснат за дълго в пералнята на високи градуси, могат да се изсушат в сушилнята за 15 минути на 60°C.

Поддържане на ниска влажност на въздуха

Високите нива на атмосферна влажност в обитаваните помещения допринасят за появата на акари. Ето защо е необходимо незабавно да се понижат. За оптимални се смятат стойностите, които не надхвърлят 50%. Лесно е да се постигнат с помощта на обезвлажнител за въздух.

Почистване на праха

Страдащите от алергия към акари не бива да допускат в дома им да се натрупва прах. Редовното му отстраняване трябва да става с леко влажна кърпа. Така се предотвратява вдигането на фините праховите частички във въздуха и повторното им натрупване по пода и мебелите.

Премахване на декорацията

Декоративните предмети създават уют, но и задържат много прах, който е прекрасна среда за размножаване на акари. Именно поради това трябва да се отстранят.

Високоефективни природни средства за трайно овладяване на алергията към акари при деца и възрастни

Предложените методи за предпазване от алергия към акари значително могат да повишат своята ефективност, ако се комбинират с приема на изпитани натурални средства за намаляване на алергичната нагласа.

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп за най-малките и капсули за децата в училищна възраст се прилага успешно за налагане на ефективен контрол над алергичната реакция. Благотворният ефект на този 100% натурален продукт се дължи на рационалната комбинация от високопречистен бета-глюкан, най-мощният природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие, и активната форма на витамин C.

Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е удачно решение за предпазване на възрастните от алергия към акари. Високопречистеният бета глюкан в състава му възстановява баланса между имунните клетки, които са в основата на алергичната реакция.

Както Имунобор Кидс Актив сироп и капсули, така и Имунобор Бета Глюкан 300 са напълно безвредни и могат да се използват продължително време без риск от нежелани реакции и странични ефекти.

borola
Сподели.

Коментари

avatar