До 30% от световното население страда от една от най-характерните алергии през пролетта – алергичен ринит. Болшинството от потърпевшите обаче не предприемат адекватни оздравителни мерки. Какви потенциални рискове за здравето крие неправилната терапия и как да се предотвратят опасностите ще узнаете в настоящата статия.

До какви нежелани последствия може да доведе нелекуваният алергичен ринит?

Нарушения на съня

Запушеният нос е сред основните симптоми на алергичен ринит. В резултат на затрудненото дишане сънят на страдащите е прекъснат и непълноценен. Честите нощни събуждания от своя страна водят до липса на енергия, рязка промяна на настроението, понижена концентрация и намалена работоспособност.

Риск от поява на синузит

Възпалението на дихателните пътища, с което се характеризира алергичният ринит, прави носните проходи по-уязвими към инфекции. Това, пък е предпоставка за поява на синузит.

Риск от развитие на астма

Неадекватната терапия на алергичен ринит често е причина за появата на астма. Дразненето на горните дихателни пътища и наличието на имуноглобулин Е (IgE)-антитела, специфични за отключващия алерген, са рискови фактори, които могат да провокират астматичен пристъп в бъдеще.

Нарушения в психомоторното поведение

Скорошно проучване, публикувано в списание Annals of Allergy, Asthma & Immunology, сочи, че неадекватно лекуваният алергичен ринит води до отслабено внимание, лоша памет и зрителни затруднения. Съчетанието на тези три симптома излага на сериозна опасност живота на хората, които извършват високорискова работа.

Стоматологични проблеми

Голяма част от децата с алергичен ринит държат устата си отворена и дишат през нея. Вследствие на неправилното дишане могат да получат проблеми със зъбите и челюстите, което налага последващо лечение.

Възпаления на очите

Пациентите с алергичен ринит имат раздразнени и сълзящи очи. В опит да облекчат дискомфорта те търкат зрителните си органи с ръце. По този начин съществува голяма вероятност да ги замърсят с бактерии и да получат възпаления на очите.

Кои са най-добрите природни средства за предотвратяване на нежеланите последствия от алергичен ринит при деца и възрастни?

С цел минимизиране на здравния риск, който крие алергичният ринит, високо квалифицираните специалисти от програма Имунитет приканват засегнатите да предприемат своевременни и адекватни терапевтични мерки още при поява на първите симптоми. Горещата им препоръка е да заложат на два специално разработени натурални продукта от фамилия Имунобор, за да овладеят успешно алергичната реакция.

Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ е доказал своята ефективност в потушаване на симптомите на алергичен ринит при малчуганите. Сиропната форма с приятен вкус на диви ягоди е създадена специално с грижа за най-малките, а капсулната – за децата в училищна възраст. Благодарение на рационалната комбинация от бета-глюкан, единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие, и активната форма на витамин C, Имунобор Кидс Актив потушава алергичната реакция, без да причинява нежелани реакции.

Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 е завоювал лидерски позиции на пазара у нас в овладяването на алергичен ринит при възрастните. Мощният му противоалергичен ефект се дължи на оптималното количество бета-глюкан, което доставя на организма всяка една растителна капсула. Освен че значително намалява продължителността и честотата на боледуването, редовният и продължителен прием на Имунобор Бета Глюкан 300 подобрява имунната толерантност към алергени като полена и понижава риска от развитие на алергия.

borola
Сподели.

Оставете коментар