Пролетта ни носи по-дълги и топли дни, но също така и една от най-характерните алергии по това време на годината – алергичен ринит, известен още като сенна хрема. Наред с възрастните той покосява деца и бебета. Основен провокиращ фактор е повишеното ниво на полен (цветния прашец на възраждащите се за нов живот цветя и треви) във въздуха. Характерните симптоми са кихане, запушен нос, сърбеж и сълзене на очите. В настоящата статия ще ви дадем някои ценни насоки за предотвратяване на появата, облекчаване и овладяване на характерните признаци на алергичен ринит при най-малките.

Изпитани съвети за ефективна профилактика на алергичен ринит при деца

1. Почиствайте редовно настилките в обитаваните помещения. Обърнете специално внимание на пода в стаята на малчугана. Единствено така ще успеете да отстраните полена и да намалите риска от поява на алергичен ринит при детето.
2. Избягвайте да отглеждате в дома си растения, които отделят полен и предизвикват алергична реакция у мъника.
3. Изтърсвайте ежедневно спалното бельо на детето. Сменяйте го минимум веднъж седмично и го перете при температура над 60ºC.
4. За предпочитане е да не извеждате детето на разходка в дните, когато има много висока въздушна концентрация на полен.
5. Не отваряйте често прозорците на дома, когато има много полен във въздуха.
6. Следете зорко дали детето мие старателно ръцете си след игра навън. Спазването на висока лична хигиена спомага да се отстрани полепналия по крайниците полен. Това е предпоставка за предпазване на мъника от развитие на алергичен ринит.
7. Определени храни също помагат за ефективната превенция на алергичен ринит при най-малките. Постарайте се в ежедневното меню на децата да присъстват киви, портокал и домати. Те са богати на витамин C, който наред с многото си ползи за детския организъм има и изявени противоалергични свойства. Добре е малчуганите да консумират и повече ябълки, лук и спанак. Те съдържат растителния пигмент кверцетин, който предотвратява проявата на алергична реакция.

Ефективни препоръки за облекчаване на симптомите на алергичен ринит при деца

1. Промивайте носа на детето с физиологичен разтвор, за да го отпушите и да улесните дишането.
2. Осигурете на малчугана висока възглавница. Спането на нея ще предпази от запушване на горните дихателни пътища.
3. Овлажнявайте въздуха в стаята на мъника, като използвате специален уред или навлажнена хавлия. Оптималната влажност ще спомогне за облекчаване на запушения нос.

Надеждно природно средство за овладяване изявите на алергичен ринит при деца

За трайно овладяване на състоянието и намаляване нагласата на детето към развитие на алергичен ринит е необходимо и модулиране на детския имунитет. За целта екипът на програма Имунитет препоръчва прием на природния имуномодулатор Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ сироп и капсули. Сиропната форма с приятен вкус на диви ягоди е предназначена за най-малките, а капсулната – за деца в училищна възраст. Мощният противоалергичен ефект на Имунобор Кидс Актив се дължи на рационалната комбинация от високопречистен бета глюкан, единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие, и активната форма на витамин C. Продуктът е напълно безвреден, има удобен прием и е подходящ за продължителна употреба.

borola
Сподели.

Коментари

avatar