Алергичен ринит при децата е вид алергия, засягаща често малчуганите през пролетните и есенните месеци. Основни провокиращи фактори са цъфтежът на сезонните растения и разпространението на полени във въздуха. В настоящата статия ще ви дадем няколко ценни насоки за предотвратяване появата и овладяване на симптомите на алергичен ринит при най-малките.

Изпитани съвети за профилактика на алергичен ринит при децата

  • Почиствайте редовно настилките в обитаваните помещения. Обърнете специално внимание на пода в стаята на малчугана.
  • Избягвайте да отглеждате в дома си растения, които отделят полен и предизвикват алергични реакции.
  • Изтърсвайте ежедневно спалното бельо на детето. Сменяйте го минимум веднъж седмично и го перете при температура над 60ºC.
  • За предпочитане е да не извеждате детето на разходка в дните, когато има много висока въздушна концентрация на полен.
  • Не отваряйте често прозорците на дома, когато има много полен във въздуха.
  • Следете зорко дали детето мие старателно ръцете си след игра навън. Това е предпоставка за предпазване на мъника от развитие на алергичен ринит.
  • Постарайте се в ежедневното меню на децата да присъстват киви, портокали и домати. Те са богати на витамин C, който има изявени противоалергични свойства. Добре е малчуганите да консумират и повече ябълки, лук и спанак. Те съдържат растителния пигмент кверцетин, който предотвратява проявата на алергична реакция.

Препоръки за облекчаване на симптомите на алергичен ринит при най-малките

  • Промивайте носа на детето с физиологичен разтвор, за да го отпушите и да улесните дишането.
  • Осигурете на малчугана висока възглавница. Спането на нея ще го предпази от запушване на горните дихателни пътища.
  • Овлажнявайте въздуха в стаята на мъника, като използвате специален уред или навлажнена хавлия. Оптималната влажност ще спомогне за облекчаване на запушения нос.

Надеждно природно средство за овладяване изявите на алергичен ринит при децата

За трайно овладяване на състоянието и намаляване нагласата на детето към развитие на алергичен ринит е необходимо и модулиране на детския имунитет. За целта екипът на програма Имунитет препоръчва прием на Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup и Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ капсули. Сиропната форма с приятен вкус на диви ягоди е предназначена за най-малките, а капсулната – за деца в училищна възраст. Мощният противоалергичен ефект на природните имуномодулатори Имунобор Кидс Актив се дължи на рационална комбинация от високопречистен бета глюкан – единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие, и активната форма на витамин C. Бета глюканът спомага за възстановяване на баланса на имунните клетки, отговорни за появата на алергична реакция. Витамин C съдейства за подсилване на ефекта на имуностимулатора.

Продуктите имат удобен прием, напълно безвредни са и са подходящи за продължителна употреба.

borola
Сподели