С настъпването на есента на дневен ред изниква острата нужда от повишаване на защитните сили на организма. Причината е, че температурните промени, към които все още не сме се адаптирали, крият риск от компрометиране на имунитета и ни правят уязвими към редица вирусни инфекции. Нека видим как да подпомогнем имунната система, за да намалим опасността от разболяване.

Изпитани естествени методи за повишаване на защитните сили на организма през есента

Природосъобразно хранене

Придържането към балансиран хранителен режим е сред най-ефективните прийоми за подсилване на имунната система в началото на есента. Плодовете и зеленчуците трябва редовно да присъстват на нашата трапеза, тъй като осигуряват на организма ценни витамини и минерали. Алерголозите приканват хората, страдащи от есенна алергия, да наблегнат на спанака, лука и ябълките. Тези дарове от природата са богати на кверцетин, растителен пигмент със силно изразени противоалергични свойства.

Повишена физическа активност

Освен че допринася за подсилване на имунната система, спортът ни помага да увеличим жизнената си енергия. Редица изследвания доказват, че редовното практикуването на упражнения 3 пъти седмично в продължение на 30-60 минути, повишава жизнеспособността. Изборът от спортни занимания е огромен – от бягане и плуване до велосипедизъм и катерене. Разходките сред природата с по-бързо темпо от обичайното също са ефикасен начин за противодействие на заседналия начин на живот.

Пълноценен сън

Сънят е от съществена важност за качественото подсилване на имунната система. Обикновено, за да отпочинем добре, са ни необходими между 7-8 часа на денонощие. Нерядко и значително по-малко време в леглото е напълно достатъчно, за да се събудим с усмивка и силен имунитет. Единственото условие е сънят да е непрекъснат и спокоен.

Прием на имуностимулатори – най-сигурният начин за повишаване на защитните сили на организма през есенните месеци

Подсилването на имунитета със специално разработени за целта натурални продукти е най-надеждният начин за подпомагане на имунната система през есента. Екипът на програма Имунитет напомня да се залага само на висококачествени естествени средства с проверени съставки и добре проучено действие.

Мощният имуностимулатор Имунобор/Imunobor® се е доказал като лидер на пазара у нас в подсилването на имунитета на възрастни. Благодарение на оригиналната комбинация от изцяло природни екстракти – кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба Мате и По деарко, той повишава естествената защита на организма. Имунобор не само предпазва организма от широк спектър вируси и бактерии, но и осигурява тонус през целия ден. Освен това подобрява общото състояние на организма.

Имунобор е не само ефективен, но и напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Приемът е удобен. Дозира се по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият курс продължава 12 седмици.

borola
Сподели