С настъпването на пролетта на дневен ред изниква острата нужда от подсилване на имунната система. Рязката промяна на температурата, към която все още не сме се адаптирали, крие риск от компрометиране на защитните сили и ни прави уязвими към редица инфекции. Как да подпомогнем имунитета, за да устоим на атаките на вирусите?

Изпитани естествени методи за подсилване на имунната система през пролетта

Природосъобразно хранене

Придържането към балансиран хранителен режим е сред най-ефективните прийоми за подсилване на имунната система в началото на пролетта. Плодовете и зеленчуците трябва редовно да присъстват на нашата трапеза, тъй като осигуряват на организма ценни витамини и минерали. Алерголозите приканват хората, страдащи от пролетна алергия, да наблегнат на спанака, лука и ябълките, защото те са богати на кверцетин, растителен пигмент със силно изразени противоалергични свойства.

Повишена физическа активност

Спортът е здраве! Освен че допринася за подсилване на имунната система, той ни помага да увеличим жизнената си енергия. Редица изследвания доказват, че редовното практикуването на упражнения 3 пъти седмично в продължение на 30-60 минути, повишава жизнеспособността. Изборът от спортни занимания е огромен – от бягане и плуване до велосипедизъм и катерене. Разходките сред природата с по-бързо темпо от обичайното също са ефикасен начин за предпазване от заседналия начин на живот.

Пълноценен сън

Сънят е от съществена важност за качественото подсилване на имунната система. Обикновено, за да отпочинем добре, са ни необходими между 7-8 часа на денонощие. Децата се нуждаят от 9 до 10 часа, за да се заредят със свежи сили и да посрещнат предизвикателствата на новия ден. Нерядко и значително по-малко време в леглото е напълно достатъчно, за да се събудим с усмивка и силен имунитет. Единственото условие е сънят да е непрекъснат и спокоен.

Прием на имуностимулатори

Подсилването на имунитета със специално разработени за целта натурални продукти е най-надеждният начин за подпомагане на имунната система през пролетта. Екипът на програма Имунитет напомня да се залага само на висококачествени естествени средства с проверени съставки и добре проучено действие. Мощният имуностимулатор Имунобор/Imunobor® се е доказал като лидер на пазара у нас в подсилването на имунитета на възрастни. Благодарение на оригиналната комбинация от изцяло природни екстракти – кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба Мате и По Деарко, той повишава естествената защита на организма. Имунобор не само предпазва организма от широк спектър вируси и бактерии, но и осигурява тонус през целия ден.
Специално за подсилване на детската имунна система и профилактика на респираторни инфекции специалистите препоръчват прием на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп (за най-малките) и капсули (за деца в училищна възраст).

borola
Сподели.

Коментари

avatar