Приемът на антиоксиданти има невероятни ползи за здравето. Една от тях се проявява в овладяване на измъчващата мнозина есенна умора. Състоянието подсказва, че организмът ни е изтощен и се нуждае от активно подсилване. Понижените защитни функции на имунната система предразполагат към лесно заразяване и често боледуване. Поради тази причина специалистите съветват точно в този момент да не пропускаме есенната профилактика с антиоксиданти. В следващите редове научете повече за множеството им здравни ползи.

По какво да познаем есенната умора?

В основата на пролетната и есенната умора, които изпитваме най-често още в началото на сезоните, се корени един причинител. Това е оксидативният стрес. Той е резултат от невъзможността на организма да неутрализира свободните радикали, отделяни при биохимичните реакции в тялото. Трайният оксидативен стрес провокира редица процеси, които омаломощават тялото и водят до чувство на силна умора и отпадналост. Дълговременното натрупване на оксидативен стрес „състарява“ клетките и понижава защитните сили на организма. Това, от своя страна, е причина за често и продължително боледуване, особено през студеното полугодие, когато се повишава опасността от грип и настинка.

Ползи за здравето от приема на антиоксиданти

Единствените вещества, които могат да неутрализират успешно свободните радикали в организма са антиоксидантите. Повишеният им прием през есента е най-сигурният начин за тонизиране на тялото, подобряване на здравето и преодоляване на есенната умора.

Здравословните ползи на антиоксидантите обаче не се изчерпват до тук. Приемът на тези вещества е предпочитан метод за подпомагащо лечение при редица заболявания, тъй като въздейства за възстановяване на организма и укрепване на имунната система. Счита се, че приемът на антиоксиданти благоприятно повлиява очни и сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и наднормено тегло. Освен това, антиоксидантите подобряват настроението, качеството и продължителността на съня, както и състоянието на кожата, косата и ноктите.

Осигурете си необходимото количество антиоксиданти през есента

Уникална комбинация от мощни антиоксиданти предлага широкоспектърният продукт Оксибор Форте/Oxybor® Forte. В състава му са включени най-добре проучените микроелементи и витамини с антиоксидантно действие. Само 1 капсула Оксибор Форте дневно осигурява необходимите дози цинк, селен, магнезий, манган, мед, витамин C и Е, коензим Q10, бета каротин (витамин А) и проантоцианидин.

Антиоксидантите в състава на Оксибор Форте ефективно тонизират организма, подобряват умствените и физическите способности и спомагат за овладяване на симптомите на есенна умора. С приема на продукта се постига дълготраен ефект за забавяне процесите на стареене и укрепване на имунната система.

При имунен срив, силна хронична умора и често боледуване, Оксибор Форте може да бъде приеман в комбинация с имуностимулатора Имунобор/Imunobor®. Съчетани по този начин, те взаимно усилват действията си в помощ на доброто здраве.

borola
Сподели.

Коментари

avatar