Неприятните болки в гърлото са ясен симптом за протичаща инфекция на дихателните пътища. По този повод в следващите редове ще ви запознаем с няколко натурални лека, с които бързо да излекувате болното гърло. Прилагането им допринася за овладяване на болката и подсилва общия имунитет за бързо справяне с инфекцията.

Чай с джинджифил, мед и лимон при болки в гърлото

Въпреки трудностите при преглъщане, всички специалисти препоръчват при болки в гърлото да се пият много течности. Топлият чай е сред най-добрите средства за облекчаване на болките и подсилване на имунните функции. Сварете си чай от билките лайка, ехинацея, мащерка или липа и добавете лъжичка мед и малко джинджифил. Медът и джинджифилът са признати антиоксиданти с мощен антимикробен ефект, които намаляват възпалението на гърлото, а от там и овладяват болката.

Гаргара със сода, сол или ябълков оцет

Соленият разтвор и ябълковият оцет успешно се справят с бактериите в гърлото и намаляват отока на лигавицата. Нужно е гаргарите да се правят по около 1 минута на 2-3 часа до облекчаване на състоянието. За премахване на неприятния вкус след гаргарите можете да хапнете лъжичка мед.

Лимони и банани

Похапването на повече плодове в периода на боледуване е ключово за бързо излекуване. Най-препоръчваните плодове с високо съдържание на витамин C за възвръщане на силите на организма са лимоните и бананите. Последните са особено полезни при отпадналост и липса на апетит, защото доставят на организма необходимите хранителни вещества за възстановяване. При силни болки в гърлото резенчета лимон се смучат и после се изяждат. Киселият сок повишава слюноотделянето и има терапевтичен ефект при болно гърло.

Чесън

Зеленчукът със специфичен аромат не трябва да се пренебрегва в сезона на грипа и настинките! Редовната му консумация може да намали броя на разболяванията през годината. При болки в гърлото, чесънът действа успокояващо. Има мощно антибактериално и антивирусно действие и значително съкращава периода на боледуване.

Още един доказано ефективен природен лек при болки в гърлото

Възпалителните процеси в гърлото, съпроводени от болка, могат да бъдат успешно и бързо овладяни чрез прием на Имунобор Протект/Imunobor® Protect.

Имунобор Протект (таблетки за смучене) облекчава възпалението и болката, и подсилва локалния и общия имунитет. Има мощно противовирусно, антимикробно и антимикотично действие. Всички тези ефекти се дължат на уникалния му напълно естествен състав. Имунобор Протект съдържа микронизиран бета глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на естествен витамин C. Тази комбинация от активни съставки превръща Имунобор Протект в средство на първи избор за справяне с възпаленията в гърлото и устната кухина.

Имунобор Протект може да се приема в условия на повишена заболеваемост, по време на боледуване и в периода след оздравяване. Предназначен е за прием от деца и възрастни и няма противопоказания.

borola
Сподели