Морбили е инфекциозно заболяване, познато още като дребна шарка или брустница, което се характеризира с обриви по кожата и усложнения на дихателната система вследствие на възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища. Характерни са също високата температура, отделяне на обилен секрет от носната лигавица, кашлица, възпаление на конюнктивите на очите.

Инфекцията е причинена от вирус от род Morbillivirus. Начинът на разпространение на заболяването е по въздушно-капков път, а инкубационният период е средно от 10 до 20 дни. Вирусът е силно заразен и се предава много лесно.

Предстои ли епидемия от морбили у нас? Какви са последните данни?

Специалистите са категорични, че за предстояща епидемия от морбили в България не може да се говори, тъй като опасността от бързо разпространение на заболяването може да бъде овладяна. Това, което призовават от здравното министерство е спешна имунизация заради опасността от епидемия от морбили на целия Балкански полуостров. В северната ни съседка Румъния случаите са над 100 за 2017 г., а в Гърция болните са над 900. Потвърждава се и за случаи на заболели от вируса на дребна шарка и в Сърбия и Македония.

Повишаване на защитните сили на детския организъм и предпазване от морбили

Във връзка с повишената заболеваемост от морбили специалистите съветват родителите да обърнат внимание на имунния статус на своите деца. Важно е да се предприемат навременни мерки и да се избегнат усложненията от морбили, които могат да бъдат тежки и сериозни, тъй като засягат нервната система.

Това, на което родителите могат да разчитат в такъв специфичен момент е прилагането на природни продукти, които повишават имунната защита на детския организъм по естествен начин. Такива са серията продукти за деца от фамилия Имунобор, които осигуряват качествена имунна защита за най-малките.

В период на повишена заболеваемост се препоръчва прием на Имунобор Кидс/Imunobor® Kids – природно средство за повишаване на имунитета на децата. Продуктът се предлага под формата на сироп и капсули, като сиропната форма е подходяща за най-малките, а капсулите се препоръчват за деца в училищна възраст. Имунобор Кидс притежава мощни антибактериални и противовирусни свойства. Този ефект се дължи на уникалните способности на бета-глюкан, който стимулира производството на имунни тела. Бета-глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Към капсулната форма има добавен и екстракт от Ехинацея, който съдейства за повишаване на локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната система.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x