С всяка следваща година болестотворните вируси нанасят все повече поражения върху организма, а причината се крие в нарастващата устойчивост на вирусите. Кое налага тази еволюция и как може да ѝ се противодейства?

Устойчивост на вирусите – защо патогените стават все по-упорити?

Всяка седмица възникват нови патогенни микроорганизми, които се разпространяват много по-бързо от своите предшественици. В опит да се справят с тях колкото се може по-бързо, засегнатите често прибягват до самолечение с антибиотици. Вирусите обаче, подобно на всички останали живи организми се характеризират с голяма изменчивост. Благодарение на вродената си способност постоянно да се променят те успяват да преодолеят защитата на организма. В резултат новите и непознати щамове не се повлияват от антибиотици. Разработването на ефективна ваксина срещу тях се превръща в истинско предизвикателство за учените. Ситуацията се усложнява още повече от факта, че вирусите еволюират изключително бързо. Създаването на ефективни средства за борба с тях е дълъг и сложен процес. Ето защо, когато след дългогодишни лабораторни изследвания на пазара се пусне нов противовирусен продукт, той се оказва неефикасен срещу поне един вид от върлуващите вируси.

Защо се появяват все повече смъртоносни вируси?

Имунната система разпознава и различава вирусите от собствената здрава тъкан на организма. Но често тя не разполага с необходимите ресурси, за да елиминира заплахата. Типичен пример за невъзможността на защитните сили да се справят с патогените са 2,5% починали по време на пандемията от испански грип в периода 1918-1920 г. Летален изход има и за 20% от болните от жълта треска, 30% от засегнатите от едра шарка и 90% – от ебола. За съжаление към момента броят на заразените със смъртоносни вируси по цял свят рязко нараства. Като основна причина за повишената устойчивост на патогените в околната среда се сочат миграцията и глобалното затопляне. Грипните вируси са сред най-агресивните и представляват основна заплаха за общественото здраве. Това налага своевременно да се предприемат мерки за противодействие на причинителите на инфекциозното заболяване.

Природен продукт, осигуряващ висок профил на защита срещу грипни вируси

В условия на повишена заболеваемост специалистите от програма Имунитет препоръчват на хората от рисковите групи да залагат на превенцията като най-сигурно средство срещу грип. Имунобор Протект/Imunobor® Protect е създаден с грижа към деца и възрастни, подходящ за прием преди, по време и след боледуване. Комбинацията от високопречистен и микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин C и екстракт от Роза канина оказват благотворен ефект върху имунната система. Съставките активират имунните клетки и превръщат Имунобор Протект в перфектното природно оръжие срещу вирусите, бактериите и гъбичките. Продуктът се предлага под формата на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. Поради изцяло натуралния си състав, Имунобор Протект няма противопоказания и е подходящ за дълговременна употреба.

borola
Сподели