С всяка следваща година болестотворните вируси нанасят все повече поражения върху организма. Причината – непрестанната трансформация на микроскопичните патогени, които инфектират клетките в живия организъм. Кое налага тази еволюция и как може да й се противодейства?

Защо вирусите стават все по-упорити?

Всяка седмица възникват нови патогенни микроорганизми, които се разпространяват много по-бързо от своите предшественици. В отчаян опит да се справят с тях, колкото се може по-бързо, засегнатите най-често прибягват до самолечение с антибиотици. Вирусите обаче, подобно на всички останали живи организми, се характеризират с голяма изменчивост. Благодарение на вродената си способност постоянно да се променят те успяват да преодолеят защитата на организма. В резултат новите и непознати подвидове (щамове) не се повлияват от антибиотици, а разработването на ефективна ваксина срещу тях се превръща в истинско предизвикателство за учените. Ситуацията се усложнява още повече от факта, че вирусите еволюират изключително бързо, а създаването на ефективни средства за борба с тях, е дълъг и сложен процес. Ето защо, когато след дългогодишни лабораторни изследвания на пазара се пусне нов противовирусен продукт, той се оказва неефикасен срещу поне един вид от върлуващите към момента вируси.

Защо се появяват все повече смъртоносни вируси?

Въпреки че имунната система разпознава и различава вирусите от собствената здрава тъкан на организма, често тя не разполага с необходимите ресурси, за да елиминира заплахата. Типичен пример за невъзможността на защитните сили да се справят с патогените са 2,5%, починали по време на пандемията от испански грип (инфлуенца) в периода 1918-1920 г. Смъртта се оказва единствен изход и за 20% от болните от жълта треска, 30% от засегнатите от едра шарка и 90% от потърпевшите от ебола. За съжаление към момента броят на заразените със смъртоносни вируси по цял свят рязко нараства. Като основна причина за повишената устойчивост на патогените в околната среда се сочат миграцията и глобалното затопляне. Грипните вируси са сред най-агресивните и представляват основна заплаха за общественото здраве. Това налага своевременно да се предприемат мерки за противодействие на причинителите на инфекциозното заболяване.

Природен продукт, осигуряващ висок профил на защита срещу грипни вируси

В условия на повишена заболеваемост специалистите от програма Имунитет горещо препоръчват на хората от рисковите групи да залагат на превенцията като най-сигурно средство на лечение срещу грип. Имунобор Протект/Imunobor® Protect, най-новият продукт от фамилия Имунобор, е създаден с грижа към деца и възрастни, подходящ за прием преди, по време и след боледуване. Оригиналната комбинация от високопречистен бета глюкан с 93% чистота, активна форма на витамин C и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина, източник на натурален витамин C, оказват благотворен ефект върху имунната система. Съставките активират имунните клетки и превръщат Имунобор Протект в перфектното природно оръжие както срещу вирусите, причинители на грип, така и срещу бактериите и гъбичките. Продуктът се предлага под формата на таблетки с приятен ягодов вкус, които се приемат чрез смучене или дъвчене.

borola
Сподели.

Оставете коментар