Деликатните и объркващи премеждия на главния герой от филма “С деца на море” може да се разглеждат като безгрижна веселба, ако ги съпоставим с патилата, които сполетяват много родители през морската им почивка. Дори еднодневна екскурзия до морския бряг може да доведе до здравословни проблеми при децата. Най-честата причина за това е вирусната инфекция. Морската вода е идеална среда за развитие на вируси, поразяващи чревния тракт и предизвикващи сериозни чревни инфекции. Именно децата са най-податливи към такива и страдат най-често.

Защо децата са най-застрашени от вирусна инфекция?

Морският бряг е място, където се събират изключително много хора, а летните вирусни инфекции се предават много лесно от човек на човек. Достатъчно е да има само един болен на плажа, за да се заразят много други. Рискът е малък при възрастните, особено редовно летуващите на море, защото те имат изграден имунитет. При децата обаче, особено при малките, имунната система е неукрепнала.

Според актуалните данни това лято не са отчетени случаи на екзотични и по-сериозни вируси. Освен това засега епидемиологичната обстановка е по-спокойна в сравнение със същия перид на миналата година. Това обаче не би трябвало да намалява бдителността на родителите за поява на симптоми на вирусна инфекция у децата.

Месеците юли и август се свързват с бум на случаите на деца, заразени с летен вирус. През юли причината е настъпването на горещините, а през август разпространението на вируса се дължи на по-честите промени на времето и редуването на горещи и по-хладни дни.

Превенция и справяне с чревните вирусни инфекции през лятото

Изрядната лична хигиена е на първо място сред препоръките на специалистите по инфекциозни болести.
Освен това те препоръчват да се избягват плажове по морето, където има събиране на много хора. Таква места буквално имитират условията в детските градини и училищата, където децата са на големи групи и изключително бързо се заразяват едно от друго. На най-нисък риск са изложени деца, които се къпят в по-уединени зони и са в контакт с по-малко хора.

От най-ключово значение за профилактиката срещу вирусни инфекции е поддържането на силен имунитет при децата. За справянето с чревна вирусна инфекция от ключово значение е навременната реакция и качественото подпомагане дейността на чревния тракт.

За справяне с чревна вирусна инфекция както при деца, така и при възрастни, може да се разчита на приема на Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Това е високоефективен продукт от серия Имунобор. В състава му са комбинирани високо количество пробиотик (лактобацили) и мощен имуностимулатор (бета глюкан). Това е оптималната комбинация срещу всяка вирусна инфекция, тъй като в подобни случаи не може да се разчита на антибиотик. Имунобор Биотик едновременно подсилва имунитета и подпомага дейността и възстановяването на полезната чревна флора. Имунобор Биотик е природен продукт, който може да осигури по-спокойна морска почивка и който предлага ефективна помощ за справяне с феномена “с деца на море”.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Коментари

avatar