Епидемиолозите предупреждават, че се задава втора грипна вълна у нас. Очаква се увеличено разпространение на грипни вируси тип Б. Вижте какви са симптомите на грип от тип Б и как да се предпазите от инфекцията.

Идва втора грипна вълна! Ето какви са симптомите на грип тип Б

Симптомите на грип тип Б не се различават съществено от тези на грип тип А, който доскоро върлуваше в страната:

  • суха кашлица без секрети
  • висока телесна температура
  • мускулни болки
  • общо неразположение на организма

Специалистите са категорични, че при наличие на някои от тези симптоми незабавно трябва да се потърси консултация с лекар.

Изпитани начини за предпазване от предстоящата втора грипна вълна

Миене на ръцете

Миенето на ръцете е един от най-сигурните начини за предпазване от приближаващия грип тип Б. Специалистите обръщат внимание, че не е важна само честотата, а и начинът на миене. Най-напред ръцете трябва да се намокрят добре с топла или хладка вода, тъй като това помага за по-ефективното отстраняване на бактериите. След това се нанася достатъчно сапун. Ръцете се търкат в продължение на 20 секунди. Нужно е да измие добре между пръстите и под ноктите, където често се събират бактерии и нечистотии. Накрая ръцете се изплакват обилно с хладка вода и се подсушават внимателно с хартия или памучна хавлия. В случай че не са налични вода и сапун, за дезинфекция на ръцете може да се използва и антибактериален гел.

Ограничаване на контактите

Избягването на контактите и местата със струпване на много хора е добра стратегия за предпазване от грип тип Б. Добре е докато премине грипната вълна да не се посещават търговски центрове, кина, концерти. Желателно е да се ограничи ползването на градски транспорт.

Носене на маска или шал

Маската и шалът пред носа и устата ограничава разпространението на вирусите, причинители на грип тип Б. Ето защо специалистите приканват да се носят непрекъснато навън.

Не позволявайте на идващата втора грипна вълна да ви повали, като се доверите на…

Ние екипа на програма Имунитет препоръчваме да си осигурите прием на Имунобор Протект/Imunobor® Protect, за да устоите на атаките на грипните вируси Б. Този продукт съчетава в едно силата на бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С. Съставките са съчетани така че да укрепват общия имунитет и да подпомагат енергийния метаболизъм. Благодарение на своята технологична форма – таблетки за смучене с приятен вкус на диви ягоди – Имунобор Протект оказва и локално противовъзпалително действие в устната кухина. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ както за възрастни, така и за деца.

borola
Сподели