Организмът се нуждае от подкрепа за качествено възстановяване след грип. В следващите редове ще научите как да си възвърнете доброто здраве след боледуване.

Осигурете си нужната почивка за възстановяване след грип

След изтощителната среща с грипния вирус, организмът има нужда от дни за качествена отмора. Добре е да се стои повече у дома, където няма голяма опасност от повторно заразяване с грип. Активната ежедневна почивка също е важно условие за възстановяване на здравето след боледуване. Разходките навън е нужно да бъдат кратки, да се провеждат при благоприятни атмосферни условия, като се избягват местата с голямо струпване на хора. Ако се чувствате още слаби, за да излизате – прекарайте известно време на чист въздух на отворен прозорец или терасата.

Прочистете тялото си от токсините

Натрупаните токсини не само „разболяват“, а и забавят възстановяването след боледуване. За да укрепите сринатия имунитет, посетете парна баня, сауна или солна стая. Тези процедури спомагат за ефективна детоксикация на тялото. Имат релаксиращо и тонизиращо организма действие, и се славят със засилващия имунната система ефект.

Консумирайте силна храна и не забравяйте за хидратацията

По време грип значително се променя хранителният режим на боледуващия. Възвръщането към ежедневния ритъм на хранене е труден процес, особено ако се наблюдава и липса на апетит. В периода след боледуване е изключително важно да не пропускате хранения и да консумирате здравословни храни за подсилване на отслабения имунитет. Продуктите, които имат доказано укрепващо имунната система действие, са чесънът, медът, плодовете, богати на витамин C, зеленчуците и киселото мляко. Заложете на домашно приготвената храна и преустановете консумацията на преработени храни. Пийте обилно количество течности (вода и билкови чайове).

Приемайте природни имуностимулиращи средства за бързо възстановяване след грип

Освен изброените начини за подкрепа на организма след боледуване, има още един подход, който се счита за особено ефективен. Това е приемът на продукти с мощно общоукрепващо действие като Имунобор/Imunobor®.

Имунобор е имуностимулатор от природен произход, който подпомага процеса на възстановяване на организма след прекаран грип. Съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от Котешки нокът, Мака, Йерба мате и По деарко. Активните съставки на продукта работят в пълен синхрон, като взаимно допълват ефектите си за укрепване на имунната система и защитните сили на организма. Може да се приема като профилактично средство и в периода на възстановяване след боледуване. Имунобор се приема по 1 капсула до 3 пъти дневно, минимум 3 месеца.

borola
Сподели