За да се ограничи разпространението на подвеждаща информация, в статията „Въпроси и отговори за коронавируса” ще ви дадем точна информация, предоставена от Световната здравна организация.

Въпроси и отговори за коронавируса – ето какво е необходимо да знаете!

Хора от кои възрастови групи могат да се заразят с коронавирус?

Хора от всички възрасти могат да се заразят с COVID-19. Възрастните, както и хората със съпътстващи заболявания, попадат в най-висок риск от развитие на усложнения.

Колко дълго оцелява коронавирусът върху повърхности?

Учените смятат, че той може да издържи от няколко часа до няколко дни, попаднал върху определена повърхност. От голямо значение е от какъв материал е направена повърхността, температурата и влажността в околната среда. Според последни проучвания, активността на коронавируса върху пластмасови повърхности е най-дълга – 2-3 дни, върху картонени – 24 часа, а върху медни до 4 часа. Ако смятате, че определена повърхност е заразена, почистете я с дезинфектант или спирт.

Могат ли ултравиолетовите лампи за дезинфекция да елиминират коронавируса?

Бактерицидните лампи не бива да се използват за дезинфекция на ръцете или други части на тялото. Ултравиолетовата радиация може да предизвика увреждане на кожата.

Още важни въпроси и отговори за коронавируса

Може ли пръскането на тялото с хлор да ни предпази от коронавирус?

Пръскането с хлор може да увреди кожата и лигавиците. Препоръчва се да използвате хлор за дезинфекция на повърхности.

Могат ли домашните любимци да бъдат преносители на коронавирус?

Няма данни кучета, котки или други домашни любимци да пренасят COVID-19. Вирусът се предава по въздушно-капков път от човек на човек.

Какво не бива да правим в опит да се предпазим от заразяване?

Тези методи са вредни за здравето и НЕ предпазват от коронавирус:

  • тютюнопушене
  • носене на няколко предпазни маски едновременно
  • прием на антибиотици без лекарско предписание

Как можем успешно да се защитим от заразяване с коронавирус?

За да се предпазим от заразяване е необходимо да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. Те включват социално дистанциране, носене на предпазни средства на публични места и спазване на висока лична хигиена. Оказването на подкрепа на имунната система е друг доказан метод за ефективна защита срещу коронавирус. Работещо решение за подсилване на имунитета предлага компания Борола. То представлява прием на мощни природни имуностимулатори в специално разработени според епидемичната обстановка в страната схеми. Те се предлагат във варианти за деца и възрастни, като обхващат всички възрастови групи.

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x