Авторитетното американско списание „Сайънс“ (Science), представящо най-новите открития в областта на световната наука, публикува изключително интересно проучване, според което има пряка връзка между годината на раждане и видът грип, към който сме предразположени.

Грипът и годината на раждане – обект на задълбочено наблюдение

Научният екип, провел изследването, събира епидемиологична информация за налични епидемични огнища и впоследствие групира данните въз основа на сходствата им. Изводите, до които ги довеждат научните търсения са впечатляващи. Оказва се, че съществува удивителна прилика между грипни вируси, които на пръв поглед нямат нищо общо по между си. Съпоставителният анализ на резултатите доказва, че прекарана вирусна инфекция в детските години осигурява висока степен на частичен имунитет срещу нови грипни щамове в бъдеще. Поради това е твърде вероятно хората от едно поколение, които в детството си са били изложени на влиянието на определен грипен щам, в зряла възраст да не се заразят при среща със сходен по устройство вирус. Става ясно и, че определен процент от населението има имунитет срещу грипни вируси, които засягат не само хора, но и животни. Учените са единодушни, че защитните сили не са изградени вследствие на направена ваксина.

Обобщения от проучването

Изводите от проведеното изследване са особено значими, тъй като внасят яснота за последствията от грипните пандемии в миналото. Така се достига до обобщението, че възрастните хора, които по правило имат по-слаб имунитет, не са станали „жертва“ на определен смъртоносен грипен щам, предизвикал всеобхватна епидемия, тъй като в определен по-ранен етап от живота си са били изложени на подобен вид вирус. В замяна на това обаче хората, преминали зенита на своя живот, са по-предразположени към усложнения след грип. Неблагоприятната тенденция се забелязва особено отчетливо при рязка промяна на климатичните условия. Наблюдението не бива да успокоява по-младите, тъй като тези с отслабен имунитет потенциално са застрашени от тежките последици на грипа, някои от които с фатален край.

Избягване на грипната зараза по естествен начин

При първи симптоми на грип е добре да се разчита на средство, което компенсира всички щети, нанесени от грипната вирусна инфекция. Такъв природен продукт е Гриполек/Gripolek® – специално разработен за бързо и ефективно лечение на грип. Комбинирането на метилсулфонилметан (МСМ), естер-С и витамини от В групата в състава на Гриполек го превръща в средство на първи избор при грипни състояния. Към трите съставки са прибавени цитрусови биофлавоноиди и пантотенова киселина за допълнително засилване на синергичния ефект.

Гриполек се приема минимум 5 дни или до отзвучаване на симптомите.

borola
Сподели.

Оставете коментар