Резките температурни промени през есенните месеци отслабват защитните сили на организма и повишават риска от заразяване с вирусите, причинители на грип. По традиция най-лесната мишена за атаките на болестотворните микроорганизми са възрастните хора, хронично болните и тези с компрометиран имунитет. Ето защо ще посветим настоящата статия на тази най-рискова група и на методите за превенция от вирусното заболяване.

6 изпитани начина за предпазване от грип през есента

Поддържане на отлична лична хигиена

Стриктното спазването на хигиенните норми е фактор за добро здраве в сезона на респираторните инфекции като грипа. Особено важно е ръцете да се измиват старателно със сапун и топла вода. За да е ефективна, процедурата трябва да продължи минимум 20 секунди. В случай че няма налични вода и сапун, винаги могат да се използват дезинфекциращи кърпи или гел.

Вентилиране на помещенията

Честото проветряване е важна превантивна мярка срещу вирусите, причинители на грип. Опасността от заболяване значително намалява, защото така се създава здравословен микроклимат в обитаваните помещения.

Консумация на храни с имуностимулиращ ефект

Включването в ежедневното меню на храни, които повишават имунитета, е сред изпитаните методи за предпазване от грип през настоящия сезон. Със силно изразени имуностимулиращи свойства са цитрусите (портокал, лимон, лайм) и тъмнолистните зеленчуци (спанак, рукола). Причината е, че са изключително богати на витамини и минерали, които стимулират дейността на левкоцитите – клетките, които активно защитават организма от патогени.

Повишаване на двигателната активност

Наред със здравословната храна движението е сред най-сигурните естествени оръжия срещу грипа. Разходките на открито влияят благотворно на имунитета, като увеличават устойчивостта на организма срещу грипните вируси. За да са ефективни обаче, е необходимо да са редовни и да са с по-бързо темпо от обикновено.

Отказване на алкохола и цигарите

От злоупотребата с алкохолни напитки и тютюневи изделия страда не само черният дроб, но и имунната система. Вредните вещества в тях са сред факторите, които понижават естествените защитни сили на организма и го правят по-уязвим към инфекциозни заболявания като грипа. Именно поради това вредните навици своевременно трябва да се изкоренят.

Прием на висококачествен имуностимулатор

За да държат вирусите, предизвикващи грип, надалече от себе си, хората от рисковите групи непременно трябва да си осигурят приема на ефективен имуностимулатор. Ние от екипа на програма Имунитет препоръчваме да заложат на Имунобор/Imunobor®. Благодарение на мощната комбинация от взаимнодопълващи се природни екстракти от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате, този природен дар поддържа имунитета в пълна бойна готовност срещу грипните вируси. Научно доказано е, че редовният и продължителен прием (минимум 3 месеца) на Имунобор повишава броят и активността на белите кръвни телца, които имат ключова роля в борбата с патогените. Това го превръща в идеалното профилактично средство за укрепване на общия имунитет. Ползите от Имунобор обаче не свършват дотук. Той има директен антимикробен ефект, подобрява жизнения тонус и общото състояние на организма. Имунобор има отлична поносимост и е напълно безопасен дори при продължителна употреба.

borola
Сподели.

Коментари

avatar