Освен пролетна има и есенна умора. Кое провокира неприятното състояние, какви са проявите му и как да се справите с него? Отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове!

Главният „виновник“ за появата на есенна умора

Като основна причина за есенната умора се посочва пониженото слънцегреене. Естественото намаляване на дневната светлина поражда вътрешен дисбаланс. Поради по-малкото слънчева светлина през есенните месеци тялото започва да произвежда по-малко серотонин („хормонът на щастието“) и повече мелатонин („хормонът на съня“).
Именно в това се корени липсата на енергия и постоянната сънливост. Умората се усилва още повече от неизбежния следваканционен синдром.

Симптоми на есенна умора

Обичайните признаци на есенна умора са:

  • бързо и лесно изтощение
  • непрестанна сънливост
  • понижено настроение
  • главоболие
  • спад в концентрацията
  • намаляване на либидото

Налице е и повишен риск от развитие на инфекции. Симптомите се наблюдават по-често при жените, отколкото при мъжете.

Преодоляване на есенна умора

Добре е да се следват следните препоръки за ефективно справяне с изтощението през есента:

Повече слънце

Ултравиолетовите лъчи способстват синтеза на серотонин и така се грижат за доброто настроение. Ето защо при всяка удобна възможност трябва да се правят слънчеви бани с продължителност между 15-20 минути. При излагане на слънце не бива да се забравят мерките за слънцезащита (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray).

Витаминозна диета

Диетата, богата на витамини, е едно от най-силните оръжия за справяне със симптомите на есенната умора. През есента не е никак трудно да се състави витаминозен режим, тъй като пазарът изобилства от най-разнообразни плодове и зеленчуци.

Регулиране на биоритмите

Сънливостта лесно може да се пребори, като се поддържа редовен график за сън. Добре е по възможност да се ляга и да се става по едно и също време всеки ден.

Пречистване на организма

Детоксът също помага за по-бързото справяне със симптомите на есенното изтощение. Нужно е да се избягват рафинираната захар, пържената храна, алкохолът, тютюнът, кофеинът.

Перфектната природна комбинация срещу есенна умора

Ние от екипа на програма Имунитет горещо препоръчваме умората през есента да се победи с едновременния прием на Имунобор/Imunobor® и Оксибор Форте/Oxybor® Forte.

Имунобор е мощен имуностимулатор за възрастни. Освен че подпомага интензивно имунитета, той подобрява общото състояние на организма и усилва жизненият тонус. Комплексното му действие се дължи на уникалната комбинация от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате.

Оксибор Форте идеално допълва ефекта на Имунобор. Той стимулира имунитета и е изключително ефективен при умора. Съставът на този широкоспектърен продукт е богат на проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова киселина, α-токоферол, цинк, мед, магнезии, манган коензим Q10. Всички тези вещества имат ключова роля за доброто здраве.

Имунобор и Оксибор Форте са не само ефективни, но и напълно безопасни. Те са с доказан състав и не съдържат вредни състави. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителна употреба.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x