Дали от незнание, или поради някаква друга причина в последните дни се нароиха какви ли не заблуди за коронавирус. Вижте 3-те най-често срещани!

3-те най-чести заблуди за коронавирус

Алкохолът предпазва от коронавирус

Това е едно от най-разпространените грешни твърдения за коронавируса. Пиенето на алкохол е мярка, която не може да спре разпространението на COVID-19. Единственото, което може да се постигне с нея, е… алкохолно натравяне. Пример за това са 218 иранци, които в опит да се предпазят от коронавирус, са злоупотребили с алкохола и се е наложило да бъдат хоспитализирани.

Памучните маски осигуряват защита срещу COVID-19 – една от най-устойчивите заблуди за коронавирус

Това твърдение е напълно несъстоятелно. Експертите от Световната здравна организация (СЗО) изрично подчертават, че обикновените маски от памук не защитават от новия коронавирус. Те разясняват, че въпросните предпазни средства пропускат частици до 5 микрона. Коронавирусът, който е с диаметър 400-500 нанометра преминава през маската. Способни да спрат вируса са единствено хирургическите маски с най-високо ниво на защита по стандартите N95 или FFP3.

Високите температури ще убият новия коронавирус

Макар вирусът да не е проучен напълно, учените са скептични, че горещините ще спрат неговото размножаване. Те излагат мнението, че температурата не е фактор, който влияе върху разпространението на COVID-19. Обосновават се с това, че все още нямаме имунитет срещу патогена.

След като разбрахте кои са 3-те основни заблуди за коронавирус, вижте една безспорна истина за борбата с COVID-19

Ние от екипа на „Борола“, българска компания лидер в сферата на здравеопазването, напомняме, че повишаването на имунитета наистина помага за предпазване от инфекция с COVID-19. С оглед на това предлагаме следните решения за укрепване на естествените защитни сили на организма:

За възрастни:

При децата, схемата за подсилване на имунната система с цел превенция, е:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всеки един от продуктите с марка Имунобор е с доказан състав и превъзходен ефект. Не застрашава по никакъв начин здравето и не крие опасност от нежелани реакции. Подходящ е за продължителен прием. Наличен е в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в страната.

borola
Сподели