Богатите трапези през празничните дни не може да оставят никого безучастен. А и не трябва. Изминалите празници със сигурност са били повод да нарушим обетите си за здравословно и правилно хранене, и въздържание от калорични храни и напитки. В предходна статия разгледахме как тези забежки от спазваната здравословна диета водят до влошаване дейността на имунната система и отслабване на защитните сили на организма. Вярна на дългогодишната си практика да предлага доказани и безопасни начини за засилване на имунната система, програма Имунитет предлага на вниманието ви няколко стъпки, с които да си гарантирате силен имунитет след обилния гастрономичен маратон и да си гарантирате, че ще посрещнете следващия такъв с подготвена и активна имунна система.

Доказани и препоръчвани от специалистите методи за засилване на имунната система

Стремежът към засилване на имунната система има най-голяма тежест именно след моменти на претоварване на организма с храни и напитки. Ето как да улесните постигането на тази цел.

Овладейте стреса

Овладяването на стреса е стъпка, която действа като естествен имуностимулатор. Затова специалистите препоръчват в седмиците след празниците да си осигурите оптимална двигателна активност и пълноценен сън.

Осигурете максимална подкрепа на безценната чревна флора

Чревната флора е безценен компонент на имунната ни система. Оптималното засилване на имунитета няма как да се осигури без грижи за полезните бактерии, населяващи чревния тракт на всеки човек. Тези грижи включват прием на добавки, най-вече пробиотици, укрепващи интестиналния микробиом, и спазване на здравословна диета.

Здравословна диета за засилване на имунната система

Приемът на пробиотици има максимален ефект, когато е подкрепен от правилно хранене, осигуряващо необходимото количество витамини и минерали. В предходен материал посочихме правилното хранене при настинка, а включените там продукти са напълно приложими и в случаите, когато се налага разтоварване след обилните празнични трапези. В допълнение включете чесън, киви, ягоди, авокадо.

Природните продукти от фамилия Имунобор – ключов компонент на стремежа към засилване на имунната система

Клиничните проучвания на екипа на програма Имунитет отдавна са доказали ползите от приема на продукти Имунобор/Imunobor® за подсилване на имунитета на деца и възрастни.
Пълна подкрепа за дейността на чревната флора осигурява Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Приемът му гарантира максимално бързо справяне със стомашно-чревните последствия от обилното хранене и пийване през празничните дни.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x