Най-голямата по численост група заболявания са инфекциозните, причинени от бактерии, вируси или гъбички. Тези заболявания имат ясно изразена сезонност като през есента и зимата се наблюдава сериозен пик на вирусните инфекции, последвани от бактериални усложнения. Засилването на имунитета е първостепенна задача на всеки, който иска да остане незасегнат от тях.

Причини заразвитие на инфекциите

Според експертите причината за заболяването винаги е една и съща – невъзможността на имунната система да унищожи болестотворния агент. Колкото по-широко е разпространението на микробите и съответно по-чести техните атаки, толкова по-лесна мишена за тях стават хората, чийто имунитет не е достатъчно подготвен да ги неутрализира.

Методи за ефективно засилване на имунитета

Специалистите са на мнение, че достатъчно силен и гъвкав имунитет може да се постигне с помощта на 3 основни мерки:

Поддържане на физическа активност

Отдавна е известно, че физически активните хора имат по-силен имунитет и по-рядко боледуват. Умереното натоварване и редовните упражнения укрепват не само тялото, но и неговите защитни сили.

Рационално хранене

Втората мярка за подсилване на имунитета и поддържане на силна имунна система е свързана с правилното хранене. Подходящи условия за това има целогодишно. Дори през есента и зимата може да се набавят пресни плодове и зеленчуци, осигуряващи витамини, антиоксиданти, фибри и други, укрепващи имунитета продукти.

Директно засилване на имунитета

Това е третата мярка за осигуряване защита на организма и предпазване от разнообразни инфекциозни заболявания. В имунния отговор и в процесите на неутрализиране на микроорганизмите участват много и различни имунни клетки. Много важно е всички те да са активирани и подготвени, т.е. да се активира имунитета на всички нива. В последните години редица проучвания в областта на имунологията са доказали безспорните качества на един продукт в тази насока.

Ненадминатият бета-глюкан

Това е единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие и без никакви странични ефекти. Приемът на бета глюкан засилва както локалния, така и общия имунитет. Той активира клетките на имунния отговор, стимулира и улеснява сигнализацията между отделните имунни структури.

Бета глюкан е основната активна съставка в продуктите Имунобор Бета Глюкан и Имунобор Кидс Актив (сироп и капсули). Тези продукти са ненадминати имуностимулатори за възрастни и деца, които нямат аналог на пазара по отношение на ефективност и противомикробно действие. Продукти Имунобор дават най-ефективното решение за засилване на имунитета и сбогуване с всички видове инфекции по всяко време на годината.

borola
Сподели.

Оставете коментар