Храната е нож с две остриета за нашата имунна система. Както има хранителни продукти, които стимулират и засилват естествените ни защитни сили, така има и такива, които я отслабват. В настоящата статия ще обърнем поглед към храните, сочени за врагове на имунитета. Нека разберем кои са те и още сега да ограничим приема им, за да се радваме на крепко здраве в сезона на настинките!

Топ 4 на храните, които влияят неблагоприятно на имунната система

Захарни изделия

Сладките изкушения са сред основните неприятели на имунната система. Причината е, че за направата им се използва голямо количество рафинирана захар. За да метаболизира и усвои този неестествен продукт, тялото започва да черпи от своите запаси от микроелементи, витамини, ензими и др. Така например, запасите от витамин C, който е необходим на белите кръвни клетки (левкоцити), за да се борят с инфекциозните агенти, се изчерпват, и те не могат да изпълняват своите защитни функции. В резултат ставаме лесна мишена за болестотворните микроорганизми и сме податливи на инфекции. Единственият начин да се спасим от набезите им е, като сведем до минимум консумацията на сладкиши.

Прекалено солени храни

Храните, обилно подправени със сол, също имат негативен ефект върху имунната система. Научно доказано е, че излишъкът от натрий, вредната съставна част на солта, задейства клетките, които участват активно в протичането на редица автоимунни заболявания. Ето защо призивът на специалистите е да не прекаляваме със солените храни.

Източниците на рафинирани въглехидрати

Белият ориз, зърнените закуски и белият хляб са само част от източниците на рафинирани въглехидрати, които оказват мощно отрицателно въздействие върху имунната система. В резултат на преработката, през която са преминали, те са загубили своите фибри и ценни хранителни вещества и се възприемат от организма като захари. А захарта, както вече споменахме потиска защитните сили.

Какво да предприемем, ако имунната система е отслабена вследствие на прекомерния прием на вредни храни?

В случай че защитните ни сили са потиснати в резултат на недобра диета, незабавно трябва да вземем мерки, за да ги укрепим. Първата стъпка естествено е, да се придържаме към здравословен и балансиран хранителен режим. Следващата крачка е да повишим физическата активност. Последно, но не по важност, е да си осигурим качествен имуностимулатор. Висококвалифицираните специалисти от програма Имунитет приканват да заложим на Имунобор/Imunobor®. Този продукт, създаден изцяло в съзвучие с природата, е ненадминат лидер на пазара у нас за укрепване на общия имунитет. Тайната на успеха му се крие в уникалната комбинация от 4 природни екстракта, които доказано подсилват естествените защитни сили. Всяка капсула на Имунобор съчетава в себе си силата на Котешки нокът (Сементо), По деарко (Мравчено дърво), Мака и Мате. Благодарение на перфектния синхрон по между си те повишават броя и активността на имунните клетки, които са основни участници в борбата с инфекциите. Ползата от приема на Имунобор обаче не свършва дотук. Редовният му и продължителен прием спомага за добрия тонус и подобрява общото състояние на организма. Дълговременната употреба не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции поради 100% натуралния произход на съставките.

borola
Сподели.

Коментари

avatar