Силният имунитет е в основата на доброто здраве. Така е било, така е и винаги ще бъде. Ето защо целогодишно се стремим да засилим имунната си система. И ако лятото полагаме значително по-малко усилия в името на тази кауза, то през есента, когато сме като подвижна мишена за болестотворните микроорганизми, се налага да вземем по-сериозни мерки. Ще се уверите, че те съвсем не са толкова трудоемки, след като се запознаете с три основни съвета за силен имунитет през настоящия преходен сезон.

Ефективни методи за подсилване на имунната система през есента

Не се излагайте на прекомерна топлина

С падането на температурите все по-осезаемо нараства желанието ни да прекарваме повече време на топло вкъщи. Застояването пред топлата камина обаче не е добра стратегия за укрепване на имунната система. Тъкмо напротив – високите температури в дома ни изнежват и ни правят по-уязвими към върлуващите вируси, бактерии и гъбички. Налага се своевременно да прекратим тази пагубна практика, ако желаем да устоим на атаките на патогените, които буквално дебнат зад всеки ъгъл. А какъв по-добър начин да го сторим от това да използваме по-малко дърва за огрев или в случай че се отопляваме на ток, да не включваме отоплителните уреди на максимална мощност. Така ще активираме собствените си регулаторни механизми за адаптация към неблагоприятните климатични условия и образно ще си изковем броня срещу причинителите на вирусни заболявания и инфекции.

Ограничете стреса

За мнозина избягването на стресовите ситуации изглежда като мисия, обречена на неуспех. Факт е, че редица фактори ежедневно провокират стрес в забързания ни делник, но също е вярно, че от нас зависи дали ще се поддадем на безпокойството, страха и напрежението. Редица изследвания доказват, че хората, които посрещат хладнокръвно предизвикателствата по пътя си, се радват на значително по-добро общо състояние от онези, които обикновено губят самообладание в критични ситуации. В това няма нищо необичайно, тъй като ограничавайки хроничния стрес, те не позволяват на стресовия хормон кортизол да повлиява неблагоприятно на имунната система.

Използвайте природни имуностимулатори

Силната имунна система през есента е немислима без употребата на качествени натурални продукти, които подпомагат естествените защитни сили на тялото. Висококвалифицираните специалисти от програма Имунитет препоръчват редовния прием на Имунобор/Imunobor® и Имунобор Бета глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300, които благодарение на мощните си активни съставки оказват надеждна защита на организма от вируси, бактерии и гъбички в условия на повишена заболеваемост от настинка и грип.

borola
Сподели.

Оставете коментар