Провеждането на имунизации и реимунизации срещу все повече вируси и бактерии спомага за изграждане на имунитет без предишно инфектиране. Колкото и силна да е имунната ни система, тя невинаги успява да пребори разнообразните вируси и бактерии, които ни атакуват.

Имунизации и реимунизации при деца и възрастни – какво се цели чрез тях?

В националното законодателство са посочени няколко инфекциозни заболявания, срещу които се прави задължителна имунизация. За профилактика на други заболявания пък е изработен списък за препоръчителни имунизации, прибягването до които е въпрос на избор. Най-често имунизация се прави в ранна детска възраст. Повечето ваксини се поставят еднократно и изграждат доживотен имунитет. В други случаи се налага периодично подновяване на ваксината, т.е. извършава се реимунизация. Това се налага в случаите, когато организмът изгражда антитела, които са активни само временно, например няколко години. За всички основни ваксини се знае колко траен имунитет изграждат и е точно определено времето, през което трябва да се прави реимунизация.

Коя е най-важната особеност, която трябва да запомните относно имунизациите?

Можем да откроим основните разлики между отделните типове имунизации:

  • в някои случаи се цели протекция от вирусни инфекции, в други – от бактериални
  • срещу някои микроби се изгражда доживотен имунитет, срещу други – временен и се налага реимунизация
  • поставянето на определени ваксини е задължително, а в други случаи имунизирането е личен избор

Независимо от различията, всички форми на имунизация имат една обща особеност. Крайният ефект от тях зависи от това доколко успешно имунната система ще изгради антитела срещу заболяването, от което се предпазваме. Това налага имунизирането да се прави само в моменти, когато няма протичащо заболяване. Тогава целият ресурс на имунната система може да бъде насочен към изграждане на антитела. В такива моменти от съществено значение е подпомагането на имунната система с прием на имуностимулатори. Това важи в пълна степен за децата, чиято неукрепнала имунна система има нужда от най-сериозно подсилване.

Имунна профилактика в подкрепа на имунитета на деца и възрастни

Преди имунизация имунната система на децата и тази на възрастните със слаб имунитет трябва да бъде допълнително стимулирана. Това ще гарантира мощно производство на антитела и осигуряване на дълготрайна имунна памет.

В това отношение гарантирано помагат:

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup за най-малките,

Имунобор Кидс/Imunobor® Kids капсули за деца в училищна възраст и

Имунобор Бета Глюкан 300/Imunobor® Beta Glucan 300 за възрастни.

Имунобор Кидс Сироп и Имунобор Кидс капсули са подходящи за укрепване на имунната система при малки и по-големи деца. Прилагат се успешно в периоди преди имунизация, при често боледуване, след антибиотична терапия, при установено бактериално носителство. Профилактика с Имунобор Бета Глюкан 300 при възрастните е препоръчително да се прави при слаб имунитет и склонност към чести и продължителни боледувания. Цялата гама продукти от фамилия Имунобор включва мощни комбинации от природни съставки с доказан ефект и без противопоказания.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x