Според официални лица от Световната здравна организация (СЗО), все още не е ясно дали след излекуване от коронавирус пациентите изграждат имунитет срещу повторна инфекция.

Не всички пациенти имат нужните антитела за борба с вторична инфекция с коронавирус

Опасенията са, че пациентите, преборили вируса веднъж, могат да не развият имунитет срещу повторна инфекция с COVID-19.

Проучване на пациенти от Шанхай установява, че при някои от тях липсват антитела, т.е няма откриваем отговор на имунната система срещу вируса. Обратно, при други пациенти се отчитат много високи стойности на антитела. „Отделен въпрос е, дали пациентите с наличие на антитела изграждат имунитет срещу повторна инфекция.”, заявява д-р Мария Ван Керхове, водещ изследовател от СЗО на COVID-19.

Повече от 300 000 са излекуваните от 1 870 000 случая на коронавирус в целия свят. В тази връзка, учените от СЗО споделят, че ще имат нужда от още данни от излекувани пациенти, за да разберат дали се изгражда имунитет срещу вируса и колко траен може да бъде той.

Може ли коронавирусът да се реактивира след възстановяване на пациента?

Д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата по спешни случаи на СЗО, споделя, че възникват въпроси относно възможна реактивация на вируса след оздравяване на пациента. „Съществуват много причини за реактивация на инфекцията или със същата, повторна инфекция, или с друг инфекциозен агент. При вирусните инфекции са множество случаите на пациенти, при които вирусът не се изчиства напълно от организма. Някои пациенти преборват вирусната инфекция, но развиват бактериална инфекция.”, допълва той.

Докато не е установено дали се развива имунитет срещу коронавирус, са известните мерките, чрез които се подсилва имунната система срещу заразяване

Редица здравни експерти напомнят, че здравият имунитет е основното предпазно средство срещу заразяване с коронавирус. Спазването на всички защитни мерки, в комбинация с подсилване на имунната система, осигурява най-висока степен на протекция и органичава разпространението на вируса. За да сте сигурни, че се грижите за здравето си по най-добрия начин, заложете на природните имуностимулатори Имунобор. Те се предлагат за прием в специално изготвена схема, съобразена с епидемичната обстановка в страната. В нея са включени продукти Имунобор, които обхващат четирите важни нива на протекция на организма срещу заразяване. Осигуряват обща имунна защита, блокиране на заразяването на ниво устна кухина, набавяне на антивирусни вещества и антиоксидантна защита на организма.

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x