Имунна система – същност

Имунната система е съставена от огромен брой бели кръвни клетки, антитела, тимусна жлеза, костен мозък, цитокини. Благодарение на компонентите на имунната система се разпознават и унищожават множество бактерии, вируси, гъбички, паразити, с които сме в ежедневен контакт. Един от необходимите фактори за поддържане на здравословен живот е укрепването на имунната система.

Защо имунната система е най-точният показател за нашето здраве?

Силата на имунната система е от определящо значение за способността на тялото ни да устои на различните видове инфекции. Ако тя е прекалено слаба ние ставаме изключително податливи към развитието на различни видове заболявания. Ако имунната система функционира на оптимални обороти това означава, че ще се разболяваме много по-рядко или няма да боледуваме докато всички около нас кихат и кашлят. Освен това, ако се разболеем или нараним имунна система ще ни помогне по-бързо да се възстановим. Отличен показател за силата на имунната система е начинът, по който се чувстваме всеки ден – дали имаме необходимия тонус и енергия за извършването на ежедневните си задължения или пък обратното, чувстваме се вяли и отпуснати и ни липсват жизнени сили. Понякога, когато страдаме от понижен тонус започваме да пием повече кафе и ядем повече захарни изделия. Това може и да помага до един момент, но след това се пристрастяваме към тези продукти и имаме нужда от все по-големи количества от тях за да се справяме с ежедневните си задачи. Това е и причината поради която се налага хората, които не успяват да започнат деня си без кафе да обърнат сериозно внимание на имунната си система.

Как да подобрим функциите на имунната си система и съответно здравословното си състояние?

За тази цел е необходимо да си осигуряваме време за почивка и освобождаване от стреса, да се движим достатъчно и да се храним здравословно. Добре е да повишим приема на витамини и минерали чрез включването на плодове, зеленчуци, нетлъсто месо като риба и пилешко месо в менюто си.
Добре е и да ограничим употребата на захар, бяло брашно, алкохолни напитки и храните от заведенията за бързо хранене.

Успоредният прием на целогодишния имуностимулатор от природен произход Имунобор Бета Глюкан/Imunobor® Beta Glucan, също е ефективен начин за укрепване на имунната система. Той е особено подходящ при хора, страдащи често от инфекции. Продуктът засилва активността на макрофагите и способността им да убиват болестотворните микроорганизми, и увеличава производството на имунни тела. Имунобор Бета Глюкан е високоефективен и като общоукрепващо и тонизиращо средство.

Ybilei_20-god_Borola_2

 

borola
Сподели.

Оставете коментар