Инфекциите на пикочните пътища обхващат всякакъв вид уринарни инфекции при жените и мъжете. Най-честите сред тях са цистит (възпаление на пикочния мехур) и уретрит (възпаление на уретрата).

Неведнъж сме споменавали, че уроинфекциите засягат по-голям процент от жените. Голяма част от тях страдат поне от няколко такива инфекции през целия си живот. Това се дължи на значително по-късата уретра, в сравнение с мъжете, както и на по-близкото ѝ разположение до ануса, което значително повишава риска от инфекция с бактерии E.coli.

Определени физиологични състояния като бременност и менопауза, както и отслабената имунна система също повишават вероятността от развитие на уроинфекции. Някои от сезоните през годината също предразполагат към по-чести инфекции на пикочните пътища. Един от тях е лятото.

Защо лятото е сезон с висока вероятност от инфекции на пикочните пътища?

Сезонната предразположеност към развитие на инфекции на пикочните пътища специалистите обясняват с няколко различни теории. Едната от тях е трайното повишаване на температурите, която създава условия за повишаване на половите контакти, особено сред младежите. Това е сериозна предпоставка за развитие на инфекция.

Освен това рискът от дехидратация на организма се повишава драстично, в сравнение със зимните месеци. Когато не е добре хидратиран, човешкият организъм не съумява да изхвърли всички вредни бактерии, причинители на инфекции. Това е една от причините специалистите да съветват за повишаване приема на вода през топлите месеци на годината. Не е препоръчително обаче водата да се заменя с газирани и подсладени напитки.

В сезона на отпуските голяма част от хората предпочитат да прекарат своята почивка в близост до воден басейн или море. Плуването обаче може да се окаже нож с две остриета – на първо място продължителният престой с мокър бански костюм създава благоприятна влажна среда за размножаване на бактерии. От друга страна замърсяванията в някои водни басейни допълнително повишава риска от уроинфекции.

Успешна природна комбинация при инфекции на пикочните пътища

Специалистите от програма Имунитет предлагат за трайно и ефективно решение на проблемите с пикочните пътища природния продукт Имунобор Уро/Imunobor® Uro, който се отличава с много висока ефективност заради комплексното действие на двете активни съставки – екстракт от Американска червена боровинка и Бета глюкан. Чрез тази комбинация се постига максимален ефект при уроинфекции.

Екстрактът от Американска червена боровинка е най-ефективното природно средство срещу инфекции на отделителната система, а Бета-глюкан – най-мощният стимулатор на имунитета от природен произход с доказан механизъм на действие.

Имунобор Уро има синергичен ефект с редица антибиотици и намалява продължителността на антибиотичното лечение. Приема се 2 пъти на ден по 1 растителна капсула за период от 6 месеца. При хронични и рецидивиращи уроинфекции е уместен и 12-месечен прием.

Ползите от приема на Имунобор Уро се изразяват най-вече в ограничаване на риска от рецидив на инфекцията, което е едно от най-големите притеснения на хората, страдащи от инфекции на пикочните пътища.

borola
Сподели.

Коментари

avatar