Грипът и настинката са характерни за зимата. Често засягат деца и възрастни с хронични заболявания. Обикновено имат сходни симптоми, но има и някои съществени разлики. Настинката е по – лека от грипа. Характеризира се с болки в гърлото през първите 1-2 дни, хрема, суха кашлица, лека отпадналост и температура до 38⁰C. Настинката минава за около седмица и без усложнения.

Грипът започва рязко и внезапно с висока температура, суха, дразнеща, често мъчителна кашлица, често придружена от болки зад гръдната кост, ставни, мускулни болки, хрема и др. Характерно при грип е бързо настъпващото силно изтощение и отпадналост. В продължение на три дни температурата е висока /39-40⁰C/. Грипните вируси са изключително агресивни и водят до редица усложнения като бронхит, бронхопневмония и др. Още при първите симптоми на грип е добре да се приеме имуностимулатор в по-висока доза, да се потърси лекарска помощ и да се осигури домашно лечение.

Успешният подход срещу грип и настинка е имунопрофилактиката с природни продукти, особено когато е късно за ваксини. Приемът на природни имуностимулатори може да се започне по всяко време – преди, по време и след боледуване. Профилактиката намалява честотата на боледуване, заболяванията протичат по-леко и без усложнения. Imunobor Broncho е мощен имуностимулатор за дихателната система. Той съчетава силата на котешки нокът и ехинацея в едно и е успешно решение срещу настинка и грип.

borola
Сподели