Има 2 аспекта на това понятие – имунопрофилактика по време на епидемична обстановка и профилактика по време на болeдуване. Профилактиката по време на епидемична обстановка означава, че когато нарастне заболеваемостта дори и да е проведена имунопрофилактика през есента да се започне нов курс. Вторият случай e имунопрофилактика по време на боледуване.

При първи симптоми на настинка или грип е уместно да започнем прием на имуностимулатори. Всички знаем, че при вирусни инфекции антибиотиците нямат ефект, а точно обратното – потискат именно тези имунни клетки, които унищожават вируса. Ето защо стимулирането на имунните клетки действа специфично срещу вируса. Всички лекарства и вещества, които приемаме за болки, температура и други симптоми, повляват единствено симптома, а не причината.

Повишаването на имунната активност е специфичното действие в момент на започващо боледуване. Освен това прием на имуностимулатори при първи симптоми на инфекция профилактира усложненията, които са особено чести при грип. Едни от най-подходящите природни имуностимулатори за вторична профилактика са ехинацея, бета глюкан и котешки нокът.

borola
Сподели.

Оставете коментар