Как да направим детския организъм устойчив на инфекции е тема, която вълнува всички родители. Здравословно хранене, двигателна активност и закаляване са най-важните аспекти за здрав детски организъм. Често въпреки всички усилия на родителите, децата боледуват често. Особено застрашени са детските колективи – детски ясли, градини и училища. В тези групи контактът между децата е доста тесен и затова имунната система се нуждае от подпомагане и тогава се приемат имуностимулатори. Какъв имуностимулатор да изберем? Кога да започнем имунопрофилактиката? Колко да продължи приемът на имуностимулатори? Много въпроси, на които с удоволствие и отговорност ще отговорим

Какъв имуностимулатор да изберем?

Има няколко изисквания към имуностимулаторите за детската възраст:

  • Да са с природен произход и доказан механизъм на действие
  • Да осигуряват защита срещу вируси, бактерии и гъбички
  • Да са безопасни за продължителна употреба
  • Да могат да се използват и по време на боледуване
  • Да са в подходяща форма и удобен прием или на езика на най-малките „Вкусен сироп с еднократно дневно приложение!

Кога да започнем имунопрофилактиката?

Не по-късно от първи септември.

Колко да продължи приемът на имуностимулатори?

Ако за имунопрофилактика се използва комбинация с ехинацея, приемът трябва да бъде до 3 месеца
Ако се приема микронизиран бета глюкан, приемът може да продължи през целия есенно-зимен период. Бета глюкан може да се нарече „целогодишен имуностимулатор”!

borola
Сподели.

2
Коментари

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Най-популярен коментар
Гореща тема
2 Автори на коментари
Клиничен екип, програма ИмунитетНевена Автори на последните коментари
най-нови най-стари най-популярни
Невена
Гост
Невена

Здравейте, бих искала да споделя с вас впечатленията ми от мултивитамините за деца на Alive! Освен, че повишават значително имунитета, не изпитваме затруднения с приема – малката ми дъщеря ги обожава дори по-скоро бих казала, че имаме проблем с придържането към допустимата дневна доза.

Екип Имунитет
Админ
Екип Имунитет

Здравейте, Благодарим Ви за споделеното мнение. Вкусът на лекарствата е особено важен за детската възраст. Сега е момента да започнете прием на Имунобор Кидс Сироп, който ще подсигури специфична имунна защита след витамините. Имунобор Кидс Сироп осигурява защита срещу вируси, бактерии и гъбички, увеличава устойчивостта на лигавиците на дихателната система срещу атаката на болестотворните микроби. Прилагайте Имунобор Кидс Сироп веднъж дневно на гладно по 1 чаена лъжичка, ако детето е на 8 г; над 8 години – 2 чаени лъжички. Препоръчителният курс е 3 месеца, но ако детето боледува често се препоръчва приемът да продължи без прекъсване за целия сезон.… Повече »