Едни от основните въпроси, които ангажират родителското внимание несъмнено са “От какво зависи детския имунитет? Защо малчуганът боледува толкова често?”. Главното, което родителите трябва да запомнят е, че изграждането и поддържането на добър имунитет е един от основните начини за осигуряване на отлично детско здраве, водещо съответно до по-редки боледувания.

Детският имунитет зависи в голяма степен от:

  • генетичния фактор, който не подлежи на контрол
  • начина, по който се отглежда детето, подлежащ на контрол

Според педиатри стремежът на всеки родител би трябвало да бъде фокусиран върху това да осигури възможно най-добрите условия за изграждане и укрепване на крехкия детски имунитет, за да може организмът сам да се предпази от неблагоприятните ежедневни условия на заобикалящата го среда.

Кои са те:

    • химически агенти, атакуващи детския имунитет, които отключват множество видове алергии

  • различни видове патогенни (причиняващи болести) микроорганизми – гъбички, вируси и бактерии, които след проникването в организма на детето водят до развитие на съответните инфекции


Но защо има родители, чиито деца боледуват сравнително по-малко на фона на останалите? Какви са техните тайни и правила за постигането на този толкова силно желан от всички ефект?

За щастие, те вече са разбулени и ние ще Ви ги представим в синтезиран вид, готови за прилагане.

1. Тъй като имунната система притежава сложен механизъм на действие, не е без значение как функционира всеки неин орган. Вярно е, че в костния мозък се произвеждат голяма част от имунните клетки, осигуряващи защитата от патогени, но от основно значение за изграждането на устойчив детски имунитет е грижата за чревната микрофлора. Защо това е така? Причината се крие във факта, че интестиналният тракт е най-големият орган на имунната система и грижата за него осигурява добро здраве на детето. Един от ефективните начини това да се осъществи е чрез прием на храни, съдържащи пробиотици.

borola
Сподели.

Коментари

avatar