Имайки предвид колко често боледува от настинка всяко дете, родителите са подготвили определен план за действие, който му помага успешно да се справи с упоритата „гостенка“ при всяко нейно „посещение“.
Сигурни сме, че той работи безотказно, но нека добавим още няколко съвета към арсенала от мерки, които ще ви направят още по-подготвени следващия път, когато се сблъскате със същия проблем.

1. Може би няма да се изненадате ако ви кажем, че в сезона на настинки от първостепенно значение е родителите да увеличат степента си на бдителност по отношение на първите симптоми на настинка, както и да не пропускат взимането на своевременни мерки още при тяхната проява.

Въпреки, че много родители са наясно с този факт често, поради натовареност с всевъзможни ежедневни задачи, те пропускат да забележат първите симптоми на заболяването. А те са – бледост, сълзене на очите, загуба на тонус, сънливост, раздразнителност. Ако обърнете навреме внимание на тези симптоми това ще ви спести продължителното отсъствие от работа и много грижи.

В тези моменти е необходимо да осигурим време за сън и почивка на детето, като то не бива да се натоварва с излишни дейности. Препоръчително е, ако то се изпотява, дрехите му да се сменят своевременно, а стаята, в която спи да бъде редовно проветрявана – по 5 мин на всеки час, или по по 10 мин на всеки 2 часа.

2. Сигурни сме, че не сме единствените, които твърдят, че от начина на хранене на детето зависи до голяма степен и неговото здравословно състояние. Ето защо, за да се възстанови максимално бързо малчугана е необходимо той да прекрати употребата на пакетирани храни, които в повечето случаи съдържат консерванти, подобрители на вкуса и други вредни за всеки организъм вещества.

borola
Сподели.

Коментари

avatar