Неукрепналата детска имунна система целогодишно бива атакувана от най-разнообразни микроби. Дори топлото време през лятото не дава покой на родителите и не гарантира здравето на децата. Именно през топлия сезон отбелязваме бум в проявите на инфекции, причинени най-често от някой летен вирус. Подобни проблеми допълнително отслабват детския имунитет и идването на есента изключително често е съпроводено от нови боледувания. В основата им неизменно стои отслабената имунна система. Затова ние от програма Имунитет апелираме към навременни мерки за качествена имунопрофилактика сред децата.

Сезонната имунопрофилактика – индивидуалната защита във времето на груповите събирания на деца

Тръгването на училище или на детска градина и събирането на много деца на едно място е най-благоприятното събитие за масово разпространение на бактериални и вирусни инфекции. Така децата, скоро преболедували чревна инфекция или летен грип, може да се наложи отново да си останат вкъщи, този път с настинка или друг инфекциозен проблем. В най-голяма сила това важи за няколко групи деца:

  • Тези, които са били лекувани с антибиотици за справяне с летните инфекции
  • Децата, които са склонни към често боледуване

Трябва да се отбележи обаче, че всяко дете е застрашено от отслабване на имунитета в края на лятото и през есента. Най-сигурният метод за осигуряване на защита е поддържането на силен имунитет и провеждането на навременна имунопрофилактика. Тя е най-сигурното средство за индивидуална защита в условията на масовото боледуване сред децата в училище и в детската градина. Затова на имунопрофилактиката трябва да се обърне подобаващо внимание в края на лятото и началото на есента.

На какво да разчитате за качествена имунопрофилактика?

Богатият опит на специалистите от програма Имунитет показва, че пълна подкрепа за детската имунна система осигуряват продуктите от серия Имунобор Кидс. Те са разработени в две групи – сироп и капсули, с което се гарантира успешното им приемане и от най-малките, и от порастналите деца.

Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup е с приятен плодов вкус, който се харесва на малчуганите и без проблем се приема от бебета и малки деца, при които е трудно прилагането на капсулната форма. При деца в училищна възраст може да се разчита на Инобор Кидс Капсули/Imunobor® Kids VGcaps. И двата продукта съдържат природния имуностимулатор бета глюкан. В капсулната форма към бета глюкан е добавен и пречистен екстракт от Ехинацея за допълване на имуностимулиращия ефект.

Имунобор Кидс сироп и капсули са природно и универсално решение за качествена имунопрофилактика при децата. Особено подходящи са за прием в края на лятото и през есента за възстановяване на имунната система след летни боледувания и след прием на антибиотици. Най-голямата им сила обаче е свързана с мощната протекция на детския имунитет срещу характерните за есента инфекциозни заболявания.

Ybilei_20-god_Borola_6

borola
Сподели.

Оставете коментар