Целият свят с тревога е насочил внимание към новия китайски коронавирус. Броят на заразените в Китай расте с бързи темпове, като вече са регистрирани 26 смъртни случая. Заболели от опасния коронавирус има в Япония, Тайван, Тайланд, Филипините, Виетнам, Сингапур и САЩ. Очаква се ситуацията да се усложни поради големия туристически поток около Китайската Нова година.

Какво представлява опасният китайски коронавирус?

Започналата от многомилионния китайски град Ухан епидемия е причинена от нов щам вирус от семейството на коронавирусите. Той е наречен 2019-nCoV и силно наподобява ТОРС (тежък остър респираторен синдром).

Коронавирусите причиняват инфекции на дихателните пътища като може да се стигне до тежко протичащи дихателни заболявания. Първите симптоми приличат на тези при грип и настинка – повишена температура, кашлица, затруднено дишане. При тежките случаи могат да се появят усложнения, да се развие пневмония, бъбречна недостатъчност и да се стигне до летален изход.

Световната здравна организация заяви, че първоизточникът на коронавируса 2019-nCoV е от животински произход. Вирусът е мутирал, като това е позволило да се предава от човек на човек. Специалистите алармират, че опасният коронавирус се пренася бързо по въздушно-капков път и близък контакт със заразен. Поради сравнително леките първи симптоми, заболяването се разпространява по-бързо и лесно.

Препоръки за предпазване от вирусна инфекция

Като главна мярка за защита на българските граждани от заразяване с китайския коронавирус здравните власти съветват да се отложат пътуванията до рисковите дестинации. Тъй като схемата на разпространение на вирусите е сходна, препоръките за предпазване от инфекция са общовалидни:

  • спазване на висока лична хигиена
  • избягване на контакт с хора, проявяващи симптоми на вирусно заболяване
  • избягване на консумацията на месо и продукти със съмнителен произход
  • поддържане на здрав имунитет

Профилактични мерки от първостепенно значение за защита от вируси

Силната имунна система е най-ефективната протекция срещу вирусите, включително тези от семейството на коронавирусите. За да осъществите качествена имунопрофилактика, която да ви осигури устойчив на вирусите имунитет, както и в условията на повишена заболеваемост се доверете на продуктите Имунобор.

Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho е правилното решение за подпомагане на имунитета на възрастните. Природният продукт представлява комбинация от две мощни съставки – Ехинацея и Котешки нокът, осигуряваща защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Имунобор Бронхо действа ефективно за профилактика срещу различни видове вирусни инфекции, първи симптоми на заболяване и превенция на усложнения. Имунобор Бронхо се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият прием продължава 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори след пауза от една седмица. В условията на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

За активиране на силна детска имунна система се грижат Имунобор Кидс Актив капсули/Imunobor® Kids Activ VGcaps и Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. И двата продукта съдържат най-мощния природен имуностимулатор от природен произход бета глюкан – единственият с доказан механизъм на действие. И двете форми – капсулна (за деца в училищна възраст) и сиропна (за най-малките), осигуряват превенция срещу всички вируси. Активно подсилват имунитета преди и по време на боледуване, и защитават от рецидиви и усложнения.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x