Количеството антитела в организма на преболедувалите от коронавирус (COVID-19) рязко намалява 8 до 12 седмици след края на инфекцията. Това сочи ново проучване, проведено от Медицински университет в Чонгкинг, Китай. Вижте подробности в следващите редове.

Повече за китайското изследване, което установява, че нивото на наличните антитела срещу коронавирус рязко спада след преболедуване от инфекцията

Изследването е озаглавено „Клинична и имунологична оценка на асимптоматични случаи на SARS-CoV-2“ и е публикувано в списание Nature. В него се сравняват антителата IgG и IgM в кръвта на асимптоматични носители на коронавирус с тези на пациенти с изявени симптоми.

Безсимптомните пациенти са 22 жени и 15 мъже на възраст между 8 и 75 години. Резултатите им са съпоставени с тези на 37 души с изявена клинична картина от същия пол и на същата възраст.
Проучването установява, че в кръвта на повечето от заразените с COVID-19 се произвеждат антитела IgG и IgM. Тук отваряме скоба, за да поясним, че IgM (имуноглобулин M) предоставят краткосрочна защита. Те са първите антитела, които имунната система образува в отговор на инфекцията. IgG (имуноглобулин G) са в основата на дългосрочната защита на организма срещу бактериални и вирусни инфекции. Нивата им се повишават седмици след началото на инфекцията.

А сега да се върнем на проучването

3-4 седмици след заразяването с коронавирус IgM в кръвта на асимптоматичните пациенти е 62,2%, а IgG – 81,1%. При пациентите със симптоми IgM е 78,4%, а IgG – 83,8%.

От данните става ясно, че безсимптомните случаи имат по-малко антитела срещу SARS-CoV-2, от случаите със симптоми. Това обаче не е всичко! След отшумяване на инфекцията с коронавирус се наблюдава рязък спад в количеството на образуваните антитела. Нивото на IgG антитела отчетливо намалява 8 до 12 седмици след изписването на 93,3% от асимптомната група от пациенти и на 96,8% от групата със симптоми.

Откритието е особено тревожно, тъй като показва, че имунитетът срещу коронавирус е нетраен и съществува риск от повторна инфекция след лечение

Това налага стриктното спазване на мерките за социална дистанция и предприемане на мерки за подсилване на имунната система.

Изпитани природни решения за по-силен имунитет, които стимулират синтеза на антитела в организма и така намаляват риска от инфекция и реинфекция с новия коронавирус

Ние от екипа на „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването у нас, препоръчваме следните доказани решения за укрепване на естествените защитни сили на организма:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички продукти от фамилия Имунобор са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Налични са в сайта www.momo.bg, в специализираните магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x