Учени от Китай съобщават за съществени разлики между характеристиките на коронавирус при деца и при възрастни.

Какви разлики се наблюдават в проявите на коронавирус при деца и възрастни?

Анализи на клинични и лабораторни данни показват, че коронавирусната инфекция при децата протича с леки симптоми. В сравнение с възрастните обаче, при малките пациенти по-често се среща и същевременно протичаща коинфекция. В съответствие на тази констатация, д-р Вей Ся и колеги съобщават за необходимостта от ранна компютърна томография на гръдния кош и тест за откриване на патогени при деца със съмнение за COVID-19.

Най-честите симптоми при 20 деца с коронавирус, изследвани между 23-ти януари и 8-ми февруари 2020 г., са треска и кашлица. Те се проявяват респективно при 60 и 65% от пациентите. Учените отбелязват, че коинфекция е открита при 8 пациенти (40% от случаите). Нужно е да се отбележи, че 7 от 20 деца с коронавирус са имали по-рано диагностицирани вродени или придобити заболявания. Това предполага, че децата със съпътстващи заболявания могат да бъдат по-податливи, отбелязват учените.

Лабораторни анализи още показват, че при 80% от малките пациенти се наблюдават повишени нива на прокалцитонин (маркер за бактериална инфекция). Това не е характерно за възрастни с коронавирус. Тази констатация може да бъде полезна при лечение на деца с коронавирус. Тя обаче е нужно да се тълкува с повишено внимание, тъй като нито едно от децата не е било с констатирано бактериално заболяване.

Още наблюдавани характеристики на коронавирусна инфекция при деца

Учените отбелязват наличието на малко случаи на деца с коронавирус в първите дни на епидемията в Ухан, Китай. Те посочват, че децата са по-предразположени към развитие на инфекция на горните дихателни пътища поради развиващата се имунна система. Затова, според учените, по-късното нарастване на броя на случаите на деца, заразени с коронавирус, е объркващо. Изследователите посочват, че не достатъчно точният резултат от тестовете за разграничаване на коронавируса от други често срещани инфекции на дихателните пътища при децата, все още е проблем.

Решение за предпазване от коронавирус за деца и възрастни

Специалистите по света са единодушни – силната имунна система е най-ефективният защитник срещу коронавирус. За да се постигне цялостна протекция на организма е нужна подходяща имуномодулация. Такава може да се осъществи чрез прием на природни имуностимулатори за деца и възрастни. Чрез тях се осигурява обща протекция на организма, блокиране на заразяването, мощна антиоксидантна защита и възстановяване на важни антивирусни есенциални вещества.

Следвайте специално разработената схема от здравните специалисти на компания Борола за мощна защита срещу коронавирус:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка на ден, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x