Хората, които имат съмнение, че са заразени с коронавирус, не трябва да се самолекуват с медикаменти на базата на ибупрофен. Това оповести Световната здравна организация (СЗО). В момента най-голямата организация за обществено здраве в света събира допълнителна информация за възможните странични ефекти на това активно вещество от групата на т.нар. нестероидни противовъзпалителни средства.

Каква е причината за предупреждението на СЗО, че хората със съмнение за коронавирус не бива да приемат ибупрофен, без предписание от лекар?

Предупреждението на СЗО идва, след като от здравното министерство на Франция публикуваха списък на лекарствата, които могат да влошат симптомите на коронавирусна инфекция. Сред непрепоръчваните препарати попадат и тези на базата на ибупрофен. До включването им в списъка се стига, след като се оказва, че четирима пациенти с коронавирус без странични заболявания са в тежко състояние след самолечение с противовъзпалителни медикаменти.

Разумната алтернатива на ибупрофен за сваляне на температура при съмнение за инфекция с коронавирус

От СЗО информират, че предишни изследвания не са установили връзка между приема на ибупрофен и влошаването на симптомите на коронавирусна инфекция. Докато излязат с категорично становище по въпроса обаче, те съветват да се използва заместител на лекарствата на базата на това вещество. „При самолечение препоръчваме парацетамол, а не ибупрофен“, заявява представителят на СЗО Кристиан Линдмайер.

Как да се намали риска от заразяване с коронавирус?

Компания „Борола“, лидер в сферата на здравеопазването у нас, препоръчва следните изпитани решения за повишаване на имунитета, респективно намаляване риска от зараза:

За възрастни:

При децата, схемата за подсилване на имунната система с цел превенция, е:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Изброените продукти от продуктовата линия Имунобор са с доказана ефективност и са напълно безопасни. Имат отлична поносимост, удобен прием и са подходящи за дълговременна употреба. Могат да бъдат намерени в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в цялата страна.

borola
Сподели