Информираността за това как се предава върлуващият в момента коронавирус е от огромно значение за ограничаване на заразата. Научете всичко необходимо по темата в следващите редове.

Как се предава новият коронавирус?

Предаването от човек на човек се счита за основния начин за разпространяване на вируса

При кихане или кашляне, заразеният с вируса разпръсква малки капчици слюнка в атмосферата. Тя може да попадне директно върху близкостоящ човек или върху повърхност. Тези капчици могат лесно да попаднат в организма чрез директен контакт със заразен човек или докосване на заразена повърхност, и след това докосване на очите, носа или устата. Според специалистите, вирусът може да се разнася от 2 до 4.5 метра и да е активен във въздуха до 30 минути. Коронавирусът може да издържи върху повърхности до няколко часа. Тези данни все още са в процес на изследване и точно установяване от здравните експерти по света.

Коронавирусът се разпространява бързо чрез носители без симптоми

Счита се, че най-заразни са хората, които са най-тежко засегнати и проявяват множество симптоми. Но тези, които все още нямат прояви на заболяване, се смятат за много опасни, тъй като успяват да заразят мнозина, без дори да осъзнават. В инкубационния период, за който се смята, че е от 2 до 14 дни, могат да се проявят симптоми на коронавирус. При някой заразени симптомите могат да бъдат слаби, което допълнително увеличава риска от разпръскване на заразата.

Вирусът се разпространява най-лесно в затворени пространства

Затворените помещения без подходяща вентилация и голямо струпване на хора са инкубатор за вируси. Ако такава среда не може да се избягва в текущите условия на все по-голямо разпространение на коронавируса, при пребиваване в нея трябва да се спазват определени мерки. Те включват редовно проветряване на помещенията, дезинфекция на всички повърхности, носене на предпазни маски, дистанция между хората и спазване на всички лични хигиенни мерки.

След като разяснихме как се предава новият коронавирус, нека разберем и как да се защитим от него

Можете да предпазите себе си и семействата си като спазвате мерките за висока хигиена, ограничаване на контактите и подкрепа на имунната система. За да подберете най-ефективния начин за укрепване на имунитета срещу коронавируса ще ви помогнем ние, екипът на програма Имунитет. Силната имунна система и поддържането на добро здраве винаги е била наша мисия. Сега е още по-важно да следваме съветите на здравните специалисти и да помислим за качествена имунопрофилактика. В следващите редове ви предлагаме схема, специално разработена от нашите специалисти за подсилване на имунитета в условия на висока опасност от заразяване с коронавирус. Тя включва имуностимулатори, съдържащи в състава си мощни природни екстракти, витамини и имуномодулатори, за най-малките, учениците и възрастните.

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6 годишна възраст:

borola
Сподели