Нови проучвания показват, че все повече млади хора са сред хоспитализираните пациенти с коронавирус. Световната здравна организация алармира, че младежите не са „имунизирани” срещу заболяването и също могат да развият тежки симптоми.

Коронавирусът може да засегне и млади хора – никой не е застрахован

В доклад на Центъра по контрол и превенция на заболяванията в САЩ става ясно, че близо 40% от хоспитализираните американски пациенти с коронавирус са на възраст между 20 и 54 години. Почти половината от тежките случаи са на хора под 65-годишна възраст.

Италиански лекари също призовават да се отхвърли погрешното схващане, че младите, заразени с коронавирус, няма да развият тежки симптоми. Антонио Пезенти, координаторът на интензивното отделение в Ломбардия, съобщава, че 50% от пациентите в тежко състояние също са под 65 години. Той споделя още, че има приети пациенти на 20 и 30-годишна възраст, които също развиват тежки симптоми като по-възрастните. В Италия почти една четвърт от близо 28 000 пациенти с коронавирус са на възраст между 19 и 50 години.

В Германия също се отчита ръст на по-младите пациенти с тежки симптоми на коронавирус. „Най-младите пациенти, които са развили симптоми, са 20-годишните. Дори и при младите заболяването може да протече тежко”. Това коментира д-р Клеменс Венднер, главен лекар на отделението по инфекциозни заболявания на Мюнхенската клиника „Швабинг”.

„Няма информация дали пациентите с коронавирус от посочените възрастови групи имат хронично заболяване или са с компрометирана имунна система.“

Как хората от всички възрастови групи да се предпазят от заразяване с коронавирус?

Експертите подчертават, че вирусът се развива и никой не е защитен от него. Младият организъм изглежда е по-здрав, но това съвсем не значи, че млад човек няма да заболее. Дори и да не развие тежки симптоми, младият човек с коронавирус може да зарази хора със съпътстващи заболявания. При тях, независимо от възрастта, лечението е трудно и продължително, и често се развиват тежки усложнения, които могат да доведат до летален изход. Поради тази опасност на преден план излиза огромната нужда от полагане на мерки за предпазване на всички възрастови групи от коронавирус. Освен спазването на социалните и хигиенните мерки за предпазване, подсилването на имунитета е третата стъпка за осигуряване на максимална защита от коронавирус. За целта, компанията-лидер в сферата на здравеопазването – Борола, предлага изпитано решение за укрепване на защитните функции на организма. Чрез него се цели по естествен начин да се укрепи имунната система на децата, младите хора и възрастните, като по този начин да се осъществи мощна протекция срещу коронавируса. Ето схемите на прием на природните имуностимулатори, които са специално разработени и съобразени с повишаващата се опасност от заразяване у нас.

Мощна защита срещу вируси

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x