Екип от френски учени се опитва да установи дали веществото никотин може да предпазва от заразяване с коронавирус (COVID-19). Предположението се базира на предишно изследване, проведено в парижка болница. То сочи, че има сравнително малко пушачи сред хоспитализираните пациенти с коронавирус.

Повече за изследването, което цели да установи дали веществото никотин има протективен ефект срещу инфекция с коронавирус

Проучването ще се проведе в „Питие-Салпетриер“, една от най-големите болници в Париж. Изследването ще се ръководи от Жан-Пиер Шанжо, известен невробиолог и член на Френската академия на науките. Както вече споменахме, проучването се базира на данни, според които делът на пушачите сред настанените за лечение от коронавирус в парижка болница е малък. „Установихме, че едва 5% от хоспитализираните с COVID-19 са пушачи. Като обобщихме, се оказа, че пушачите с коронавирус са с 80% по-малко на фона на общото население от същия пол и възраст“. Това заявява д-р Захир Амура, един от членовете на екипа, в интервю за парижкото радио „Франс Интер“.

Ръководителят на изследването, д-р Шанжо, повдига хипотезата за възможността никотинът да възпрепятства проникването на коронавируса в клетките. „Подозираме, че никотиновият рецептор за ацетилхолин има ключова роля в патофизиологичните особености на коронавирус инфекцията. Ако предположенията ни се потвърдят, никотинът може да се окаже ключ към предотвратяване и контрол на инфекцията COVID-19.“ Това се казва в статия, публикувана от Френската академия на науките.

Възможно е, макар и малко вероятно, никотинът да потиска прекомерния имунен отговор при пациенти с тежко протичане на COVID-19

За да проверят своите хипотези, изследователите ще тестват хора с никотинови лепенки. Пластирите ще бъдат прилагани на здравни работници, хоспитализирани пациенти и пациенти в интензивно лечение. Ще се следи дали възпалителният процес спира, дали тежестта на симптомите намалява и дали никотинът наистина има протективно действие срещу коронавирус.

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран определи изследването като интересно. Той обаче изрично подчерта, че тютюнопушенето е противопоказно и призова гражданите да не посягат към вредния навик.

Вече сте запознати с изследването, което ще провери дали веществото никотин е ефективно срещу инфекция с коронавирус. А сега вижте как да помогнете на вашия имунитет и този на хората, които обичате, да устои на вирусните атаки

Ние от екипа на програма Имунитет горещо препоръчваме следните изпитани решения за подсилване на имунната система:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор са практически безопасни. Имат добра поносимост при дълговременен прием. Налични са в аптеките в цялата страна, в магазини „Здраве и природа“ и в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x