Според актуалните новини, в България има 6 регистрирани случая на хора, заразени с коронавирус, локализирани в София, Плевен и Габрово. Националният оперативен щаб съобщи, че към 11 март 2020 г. няма нови случаи на заразяване на територията на страната.

Още актуални новини и информация за опасния коронавирус

Над 4 200 души са жертвите на коронавируса в света до момента. Китай остава страната с най-много заразени. 44 са държавите в Европейския регион, в които има потвърдени случаи на коронавирус. Най-засегнатата страна в Европа е Италия, където броят на заразените с COVID-19 надхвърля 10 100 души.

У нас се засилват мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на страната. Разширява се кръгът на тестваните за COVID-19. В него попадат контактували с шестимата заразени, както и хора с респираторни заболявания или съмнения за коронавирус. Обръща се сериозно внимание на профилактичните мерки за предпазване от заболяване, които всеки гражданин трябва да осъществи.

Важни мерки за предпазване от заразяване с коронавирус

Поради опасността от разпространение на коронавируса се налага взимането на профилактични мерки срещу заразяване. Те са общовалидни за предпазване от всички видове вирусни инфекции, с някои особености според спецификата и разпространението на коронавируса. Най-важните мерки, които всеки трябва да приложи, за да се предпази от заразяване, са:

  • избягване на пътувания до области и държави с регистрирани случаи на коронавирус
  • избягване на хора, проявяващи симптоми на грип, с кашлица и треска
  • избягване на места с голяма концентрация на хора
  • прилагане на всички хигиенни мерки за предпазване от инфекция
  • засилване на защитните сили на организма

Имунопрофилактика като първостепенна мярка за превенция срещу вирусна инфекция

Специалистите обръщат внимание на необходимостта от подсилване на имунитета, особено в ситуация на повишена опасност от разпространение на коронавирус. Те съветват да извършим нужната имунопрофилактика с продуктите Имунобор.

За оптимална защита в условия на повишен риск от заболяване се доверете на Имунобор Протект/Imunobor® Protect – орофарингеален протектор за деца и възрастни.

Имунобор Протект е природен имуностимулатор с антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. Приемът му блокира механизма на заразяване и оказва локална имунна защита. Имунобор Протект съдържа активни съставки със силен имуностимулиращ ефект – микронизиран бета глюкан, активна форма на витамин C и екстракт от Роза канина със съдържание на натурален витамин C. Намира се под удобната и лесноусвоима форма на таблетки за смучене с приятен ягодов вкус. При повишен риск от респираторни заболявания се осъществява по-висок дозов режим:

  • при възрастни и деца над 12 – 3 пъти дневно по 3 таблетки
  • при деца до 12 . – 3 пъти дневно по 2 таблетка

За максимален защитен ефект се препоръчва, приемът на Имунобор Протект от деца да бъде комбиниран с имуностимулаторите Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup – за най-малките, и Имунобор Кидс Актив/Imunobor® Kids Activ капсули за деца в училищна възраст.

При възрастните, най-доброто и работещо средство за имунопрофилактика и предпазване от усложнения при респираторно заболяване, е Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Той оказва мощно действие срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Приема се по 1 капсула до 3 пъти дневно. В условия на повишена заболеваемост дозата не трябва да пада под 2 капсули дневно.

borola
Сподели