Сезонът на летните почивки започна на фона на нестихващата опасност от коронавирус. Най-големият въпрос сега е как да осигурим на себе си и семейството си безопасен отдих. Специалистите ще ни дадат отговора.

Препоръки за летни почивки с минимален риск от заразяване с коронавирус

На закрито с маска за летни почивки без коронавирус

Носенето на лични предпазни средства на закрито си остава един от най-сигурните начини за предпазване от коронавирус. Именно поради това не бива да тръгваме без тях на път. Добре е да си носим резервни маски (за предпочитане дишащи). Те неминуемо ще ни влязат в употреба, защото навън е горещо. От дишането маската на лицето бързо се навлажнява, нейната ефективност намалява и е необходимо по-често да се сменя.

Дезинфекция на ръцете

По време на лятната отпуска сме повече време навън. Фактът, че не разполагаме с постоянен достъп до течаща вода обаче, не означава, че трябва да занижим хигиената. Желателно е да носим навсякъде с нас антибактериални кърпички, дезинфектиращ гел или почистващ спрей за ръце с алкохол. С тяхна помощ ще поддържаме ръцете чисти, където и да се намираме, и така значително ще ограничим риска от заразяване.

Ултравиолетова лампа за дезинфекция

Това е по-скъпа инвестиция, но тя е напълно оправдана в условията на повишена заболеваемост. Благодарение на излъчваната UV светлина и генерираният озон бактерицидната лампа ефективно елиминира патогените, като унищожава тяхното ДНК и РНК. Доказано е, че този вид лампа бори до 99,9% от болестотворните микроорганизми в заобикалящата ни среда. Нужно е единствено да я включим за 15 минути, за да си осигурим по-здравословен микроклимат в обитаваното помещение.

Честа смяна на дрехите

Коронавирусът може да оцелее дълго време върху порести материи, каквито са дрехите. С оглед на това би било добре да сложим повече тоалети в багажа и да се преобличаме по-често. Не бива да забравяме, да перем мръсните дрехи възможно най-скоро и то на висока температура.

Мощен имунитет срещу коронавирус – за още по-спокойни почивки през лятото

От „Борола“, българска компания лидер в сферата на здравеопазването, напомняме, че силната имунна система е най-силното ни оръжие срещу върлуващия коронавирус. За укрепване на естествените защитни сили на организма се препоръчва прием на следните природни продукти:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички продукти от фамилия Имунобор имат естествен състав и не крият риск за здравето. Радват се на отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x