Наред с възрастните хора и пациентите със съпътстващи заболявания активните пушачи също са едни от най-застрашените от инфекция с новия коронавирус. За това предупреждават здравни експерти. Вижте каква е причината за повишения здравен риск при любителите на никотина.

Ето как експертите установяват, че пушачите са изложени на по-висок риск от инфекция с коронавирус

От Общинския съвет на Ню Йорк, един от американските щати засегнати от коронавируса, предупреждават, че пушачите са по-уязвими от инфекция с COVID-19 от непушачите.

Експертите започват да подозират, че тютюнопушенето е сред основните провокиращи фактори на инфекция, след като 22-годишен мъж в добро здраве, който редовно пуши, дава положителна проба за коронавирус. Впоследствие хипотезата се потвърждава. Зад голяма част от случаите на коронавирусна инфекция при мъже стои именно злоупотребата с тютюн. Във връзка с това кметът на град Ню Йорк Бил де Блазио призова гражданите своевременно да преустановят вредния навик.

Това е главната причина, заради която страстните пушачи са в сериозен риск от инфекция с коронавирус COVID-19

Основната причина, поради която активните пушачи са в по-висок риск от развитие на инфекция с новия коронавирус, е, че никотинът потиска имунитета. Когато естествените защитни сили са понижени, организмът е уязвим към вирусите.

В допълнение симптомите на коронавирус при любителите на тютюна са по-силно изразени и състоянието е свързано с повече усложнения. Това е свързано с факта, че в тялото на пушачите има котинин – основен страничен продукт на никотина, произведен в резултат на обмяната на веществата. Наличието на въпросния метаболит на никотина в организма е предпоставка за възникване на дихателна недостатъчност.

Природният начин за намаляване на риска от инфекция с коронавирус при активните пушачи

Ние екипа на „Борола“, една от водещите компании в сферата на здравеопазването в България, призоваваме пушачите у нас да се замислят и да положат усилия за отказване от цигарите. По този начин ще помогнат на организма да устои на атаките на вирусите, вкл. коронавируса. В допълнение приканваме хората, които пушат, да положат допълни грижи за имунитета, като заложат да следните схеми – решения за повишаване на имунната защита и превенция от вирусни инфекции:

Продуктите от фамилия Имунобор са напълно безопасни. Притежават научно доказано действие. Не излагат здравето на опасност. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост, удобен прием и са подходящи за дълговременна употреба. Налични са в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x