Ново изследване установи по-голям от известния обхват на разпространение на новия коронавирус. До сега се смяташе, че вирусът може да се разпространява на разстояние от 2 метра, но според китайски учени обхватът му е двойно по-голям. Това откритие може да промени прилаганите до момента правила за социална дистанция.

Според нови научни данни, обхватът на разпространение на коронавирус е 4 метра

Проучването, основано на изследване на проби от въздуха в болнични отделения с пациенти с COVID-19, установява, че вирусът може да се разпространява на разстояние от 4 метра. Това откритие се добавя към нарастващия дебат за точното разпространение на коронавируса. Изследователите, провели проучването, подчертават, че малките количества вирус, открити на това разстояние, не са непременно инфекциозни. Независимо от това, изследването дава повод за още по-задълбочени проучвания на вируса и начина му на разпространение в околната среда.

Още за важното откритие на китайските учени

Изследователите, водени от екип от Академията по военномедицински науки в Пекин, тествали повърхности от интензивното отделение и отделението с пациенти с коронавирус в болница Хуошеншан в Ухан. Учените открили най-висока концентрация на вируса по пода на отделенията. Според тях, обяснението за това може да се дължи на гравитацията и движението на въздуха. Те спомагат за натрупване на вирусни частици по земята.

Високи нива на концентрация на коронавирус са открити и по често използвани предмети, като компютърен хардуер, кошчета за боклук, легла и дръжки на врати. Вирусът е открит и по подметките на обувките на медицинските работници.

Екипът също разгледал така нареченото аерозолно предаване на коронавируса. То се осъществява чрез много фини вирусни частици, които остават във въздуха за няколко часа. Учените открили, че вирусни аерозоли има главно около пациентите, в разстояние до 4 метра, концентрирани в близост до земята.

Добрата новина е, че няма заразени от медицинските лица, работещи в изследваните заведения. Това означава, че предпазните мерки могат ефективно да предотвратят инфекцията.

Работещи решения за предпазване от коронавирус

Все по-често се потвърждава ефективността на предпазните средства и социалното дистанциране за защита от заразяване и органичаване разпространението на вируса. Това, с което е удачно тези мерки да се подкрепят, е естествено подсилване на имунната система. Тя е бариера срещу вирусите, която природата е създала, за да ни пази. Можем да укрепим защитните сили на организма си в динамичните условия на пандемията от коронавирус, като приемаме натурални имуностимулатори. Те спомагат за усилване на имунната защита, доставят на организма важни антивирусни вещества и допринасят за блокиране на пътя на заразяване на ниво устна кухина. Доверете се на имуностимулаторите Имунобор за деца и възрастни – изпитаният начин за поддържане на добро здраве!

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x