Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри използването на експерименталното антивирусно лекарство ремдесивир за лечение на тежки случаи на коронавирус. Разберете повече за терапията с този медикамент.

Положителни отзиви за ремдесивир като средство за борба с тежки случаи на коронавирус

На 29-и април американската фармацевтична компания „Джилийд сайънсис“ обяви, че лечението с ремдесивир подобрява клиничното състояние на пациенти с тежки форми на COVID-19. Подобрение се наблюдава при около 65% от лекуваните с този медикамент. Желаният терапевтичен ефект е постигнат след 5-дневна терапия, като не са установени сериозни странични ефекти. От изнесената информация става ясно още, че пациентите, получили 10-дневно лечение с ремдесивир, имат подобно подобрение на клиничното състояние като тези, на които е назначена 5-дневна терапия.

„Въпреки че не показва 100% ефективност, ремдесивир е лекарство, което може да бокира SARS-CoV-2 – вирусът, който причинява COVID-19. Това е доста оптимистично“, категоричен е д-р Антъни Фаучи, водещият национален експерт по инфекциозни заболявания в САЩ.

„В момента има само едно лекарство, за което смятаме, че може да е ефективно срещу коронавирус, и това е ремдесивир“. Това заявява още през март 2020 г. помощник-директорът на Световната здравна организация д-р Брус Ейлуърд.

Повече за клиничното изпитване на лечението с ремдесивир при тежко протичане на коронавирус инфекция

Първият пациент, на който е приложена терапия с ремдесивир, е пътник, евакуиран от поставения под карантина край японския град Йокохама круизен кораб „Даймънд принсес“. Лечението е проведено в медицинския център на Университета на Небраска в град Омаха. „Клиничното изпитване на лечението вероятно е сред най-бързите в историята на САЩ. То беше проектирано преди няколко седмици от Националния здравен институт (NIH) и успяхме да го започнем веднага“. Така коментира пред „Уолстрийт журнал“ главният изследовател Андре Калил, който е професор по вътрешни болести в медицинския център на Университета на Небраска. Учените информират, че ремдесивир не само блокира активността на SARS-CoV-2, но е ефективен срещу MERS-CoV и SARS-CoV – другите два коронавируса, които разболяха хиляди хора по света. Лекарството е разработено от американската фармацевтична компания „Джилийд сайънсис“ за лечение на ебола.

А сега, след като научихте повече за ремдесивир, вижте как успешно да подсилите имунната система, за да намалите риска от заразяване с коронавирус

Осигурете на себе си и своите деца по-силен имунитет и намалете вероятността от зараза с новия коронавирус с помощта на следните изпитани решения:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички посочени продукти са безопасни и имат добра поносимост при дълговременен прием. Можете да ги намерите в аптечната мрежа в страната, в специализираните магазини „Здраве и природа“ или да ги поръчате още сега през сайта на електронен магазин МоМо www.momo.bg.

borola
Сподели
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x
()
x